تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,276,595 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,910,877 |
تأثیر روش کاربردی گردهافشانی تکمیلی بر صفات مورفولوژیکی میوه کیوی رقم هایوارد | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 9، شماره 1، شهریور 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2023.54462.1257 | ||
نویسندگان | ||
مالک قاسمی* 1؛ محمد علی شیری1؛ سمیه شاهنظری2 | ||
1استادیار پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران. | ||
2محقق پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران. | ||
چکیده | ||
گردهافشانی تکمیلی میتواند کمیت و کیفیت میوه کیوی را بهبود بخشد. بنابراین، بررسی حاضر به منظور ارزیابی تأثیر روشهای مختلف گردهافشانی تکمیلی بر ویژگیهای کمی و شاخصههای رنگ میوه کیوی رقم هایوارد انجام شد تا مؤثرترین و کاربردیترین روش گردهافشانی تکمیلی معرفی شود. در این آزمایش از روشهای گردهافشانی دستی با گرده جمعآوری شده از گلهای نر (توموری) و همچنین روش گردهافشانی به صورت محلولپاشی با گرده خالص (جمعآوری شده از گلهای پایه نر) و گردهافشانی به صورت محلولپاشی با گرده ناخالص (جمعآوری شده از ورودی لانه زنبورهای عسل در زمان بازشدن گلهای پایه نر کیوی) استفاده شد. در مقایسه با میوههایی که به صورت طبیعی گردهافشانی شده بودند، میوههای گردهافشانی شده توسط محلولپاشی با گرده ناخالص دارای تعداد بذر (16/85 درصد)، طول (8/50 درصد)، قطر (13/40 درصد)، حجم (18/68 درصد)، وزن (14/89 درصد) و ماده خشک (10/23 درصد) بیشتر و در عین حال چگالی (4/64 درصد) کمتری بودند. این امر میتواند به دلیل افزایش گردهافشانی کامل گلها، تولید بذر بیشتر و افزایش تولید هورمونهای رشد در داخل میوه باشد که باعث افزایش رشد دیواره تخمدان و در نتیجه رشد میوه شده است. همچنین، میوههای گردهافشانی شده به روش محلولپاشی با گرده ناخالص کمترین میزان شاخصههای رنگ L* و a* گوشت میوه (یعنی سبزی بیشتری) را نسبت به سایر میوهها دارا بودند. بر اساس نتایج بررسی حاضر، به عنوان یک روش مؤثر و کاربردی میتوان گردهافشانی تکمیلی به صورت محلولپاشی با گرده ناخالص را به منظور افزایش کمیت میوه کیوی رقم هایوارد در زمان برداشت به باغداران کیوی توصیه نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازه میوه؛ حجم؛ شاخصههای رنگ؛ ماده خشک؛ وزن میوه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 64 |