تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,984 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,025 |
بررسی و مقایسه انبارمانی ارقام مختلف انگور در شرایط کنترل شده | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 1، شهریور 1396، صفحه 61-74 اصل مقاله (1.3 M) | ||
نویسندگان | ||
موسی رسولی* 1؛ پروانه روستایی2؛ آرش بابایی3 | ||
1گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر | ||
2دانشآموخته کارشناسیارشد زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ملایر | ||
3استادیار گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ملایر | ||
چکیده | ||
کیفیت میوه ها بعد از برداشت به علت انتشار اتیلن، از دست دادن آب و سایر واکنشهای درونی کاهش می یابد و تلاش برای کاهش خسارات وارده منجر به عرضه بسته بندی های مختلف شده است. در این راستا آزمایشی جهت بررسی و مقایسه عمر انبارمانی 5 رقم انگور "بیدانه سفید"، "بیدانه قرمز"، "لعل" ،"صاحبی" و "فخری" انجام شد. در این آزمایش از بسته بندی با ظروف یکبار مصرف، عدم بسته بندی، شستشو قبل از انبارداری و عدم شستشو استفاده گردید. میزان تنفس میوه، میزان آب میوه، TSS، اسیدهای آلی، pH و میزان آنتوسیانین، انبارمانی، درصد چروکیدگی، میزان قهوه ای شدگی، شاخص پوسیدگی و درصد کاهش آب میوه بررسی و اندازه گیری شد. با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش رقم "بیدانه قرمز" با بسته بندی در ظروف یک بار مصرف، بیشترین انبارمانی را داشت. این تیمار با داشتن کمترین مقدار تنفس (mgCO2/kg.hr 03/0)، درصد قهوه ای شدگی، چروکیدگی، پوسیدگی و کاهش آب به ترتیب با 3، 5، 0 و 9 درصد نسبت به سایر تیمارها قابلیت انبارمانی بهتری نشان داد. رقم "صاحبی" با تیمار شستشو با آب قبل از انبارداری با بیشترین مقدار تنفس (mgCO2/kg.hr 16/0)، کمترین سالم مانی و 60 درصد چروکیدگی، کمترین میزان انبارمانی را بین سایر ارقام نشان داد. این تیمار با کمترین مقدار آنتوسیانین، کمترین میزان بازارپسندی را داشت. بر اساس نتایج این پژوهش رقم "بیدانه قرمز" و رقم "فخری" نسبت به سایر ارقام مورد مطالعه انبارمانی خوبی داشتند و تیمارهای شستشو قبل از انبارداری و استفاده از ظروف یکبار مصرف به تنهایی تمام مزایای یک روش مناسب برای حفظ کیفیت میوه انگور را دارا نبودند. | ||
کلیدواژهها | ||
تنفس؛ چروکیدگی؛ قهوهای شدگی؛ مواد جامد محلول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,173 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,772 |