تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,499 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,314,676 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,937,070 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 1، شهریور 1396، صفحه 1-14 اصل مقاله (1.44 M) | ||
نویسندگان | ||
سمیه رستگار* 1؛ حمیده غلامشاهیپور2 | ||
1استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت | ||
چکیده | ||
انبه یک میوه گرمسیری فرازگرا با سرعت فساد بالا و ماندگاری پایین میباشد. به منظور ارزیابی اثر غلظتهای مختلف پوترسین و نیتریک اکسید به عنوان ترکیبات طبیعی، بر انبارمانی میوه انبه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. میوه انبه رقم محلی از باغی تجاری در شهرستان میناب برداشت و در فاصله کوتاهی به آزمایشگاه منتقل شد. میوه ها پس از 5 دقیقه غوطه وری در غلظتهای مختلف پوترسین (5/0، 5/1، 3 و 5 میلی مولار) و نیتریک اکسید (3، 9 و 12 میکرو مولار) به مدت 21 روز در دمای معمولی نگهداری شدند. خواص مختلف کیفی میوه در فاصله زمانی 7 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین درصد کاهش وزن (5/15) در شاهد مشاهده شد. سفتی بافت میوه طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت اما این روند در میوههای تیمار شده به طور قابل توجهی با سرعت کمتری مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی بافت (2/2 کیلوگرم بر مترمربع) در تیمار پوترسین 3 میلی مولار مشاهده شد که تفاوت معنیداری با شاهد نشان داد. میزان مواد جامد محلول و نسبت قند به اسیدیته با گذشت زمان به تدریج افزایش یافت. اما سرعت تغییر در میوه های تیمار شده کمتر بود. شاخص های مختلف رنگ میوه تحت تأثیر پوترسین و نیتریک اکسید تفاوت معنیداری با شاهد نشان دادند. بیشترین مقدار L* در تیمار پوترسین 3 میلیمولار بدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
انبارمانی؛ انبه؛ پوترسین؛ ترکیبات طبیعی؛ نیتریک اکسید | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,388 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,961 |