تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,986 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,030 |
اثر تغذیۀ جنینی گلوتامین و افزودن آن به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی | ||
پژوهش نامه علوم طیور | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 1، شهریور 1394، صفحه 63-73 اصل مقاله (1.02 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثر تزریق اسید آمینه ال گلوتامین به مایع آمنیوتیک جنین در حال رشد و افزودن آن به جیرۀ غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، طول و وزن نسبی بخشهای مختلف روده و پاسخ ایمنی سلولی و هومورال جوجههای گوشتی اجرا شد. بدین منظور، 40 میلیگرم گلوتامین به ازای هر تخممرغ در روز 5/17 جنینی به مایع آمنیوتیک تزریق شد و پس از خروج از تخم، تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه به واحد پرورش منتقل و سطوح مختلف گلوتامین(صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد) را از روز صفر تا 41 روزگی دریافت کردند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که افزودن یک درصد گلوتامین به جیره پرندگان موجب بهبود افزایش وزن روزانه در کل دوره گردید(05/0>P). بیشترین درصد وزن عضلات سینه و بازده لاشه با افزودن یک درصد گلوتامین به جیره حاصل شد(به ترتیب 06/24 و 16/64 درصد، 05/0>P). بیشترین وزن نسبی اجزای مختلف رودۀ کوچک(دئودنوم، ژژونوم، ایلئوم و کل رودۀ کوچک) با افزودن 5/1 درصد گلوتامین به جیرۀ مشاهده شد(05/0>P). همچنین افزودن یک درصد گلوتامین به جیره باعث تولید بیشترین تیتر آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفندی گردید(05/0>P). تیتر ایمونوگلوبین M تحت تأثیر افزودن گلوتامین به جیره غذایی قرار نگرفت(05/0<P). به طور کلی، تزریق 40 میلیگرم گلوتامین به مایع آمنیوتیک جنینهای در حال رشد و افزودن یک درصد گلوتامین به جیرۀ غذایی جوجههای گوشتی منجر به بهبود عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی هومورال و سلولی جوجههای گوشتی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ ایمنی هومورال؛ بازدۀ لاشه؛ عضلات سینه؛ مایع آمنیوتیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,335 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,477 |