تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,985 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,029 |
اثر سطوح مختلف پودر دارچین و آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، وزن اندام های داخلی و ویژگی های لاشۀ جوجههای گوشتی | ||
پژوهش نامه علوم طیور | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 1، شهریور 1394، صفحه 1-8 اصل مقاله (777.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر دارچین و آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول بر صفات عملکرد و خصوصیات لاشۀ جوجههای گوشتی با 200 قطعه جوجۀ یکروزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار(پن) و 10 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیرۀ پایه و سطوح مختلف پودر دارچین(3/0،4/0 و5/0 درصد) همراه با آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول بود. خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک و ویژگیهای لاشه اندازهگیری شدند. تفاوت معنیداری برای مصرف خوراک در دورۀ رشد بین تیمارهای آزمایشی مشاهده گردید(05/0>P) و جوجههای تغذیه شده با دو سطح 4/0 و 5/0 درصد پودر دارچین، مصرف خوراک بیشتری در مقایسه با تیمارهای شاهد و آنتیبیوتیک داشتند. تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی برای افزایش وزن خوراک و ضریب تبدیل خوراک در دورههای مختلف مشاهده نشد(05/0<P). وزن چربی حفرۀ شکمی جوجههای تغذیه شده با بالاترین سطح دارچین در سن 42 روزگی، پایینتر از مقدار مربوط در جوجههای تیمار شاهد و آنتیبیوتیک بود(05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که اگرچه مکملسازی دارچین به جیره تأثیری بر عملکرد جوجههای گوشتی ندارد، ولی افزودن 5/0 درصد پودر دارچین به جیره باعث کاهش معنیدار چربی حفرۀ شکمی جوجههای گوشتی میگردد و لذا میتواند یکی از عوامل مؤثر در بهبود کیفیت گوشت پرنده باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش وزن؛ ضریب تبدیل خوراک؛ چربی حفرة بطنی؛ کیفیت گوشت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,295 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,934 |