تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,986 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,030 |
بررسی اثر ال-آرژنین و پوشش خوراکی ژل آلوئهورا بر انبارمانی خرمای خاصویی | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 8، شماره 2، اسفند 1402 اصل مقاله (664.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2022.54338.1249 | ||
نویسندگان | ||
پوران کریمی تزرجی1؛ سمیه رستگار* 2؛ حامد حسن زاده خانکهدانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
2دانشیار گروه مهندسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
3محقق بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیر پوشش خوراکی ال-آرژنین و آلوئهورا بر حفظ خصوصیات ظاهری و کیفیت خرمای نیمهخشک خاصویی در طول انبارداری، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. فاکتور اول شامل هفت تیمار متشکل از شاهد، سه غلظت 1، 2 و 5 میلیمولار ال-آرژنین و سه غلظت 25، 50 و 75 درصد ژل آلوئهورا و فاکتور دوم شامل زمانهای مختلف انبارمانی (طی 9 ماه) بود. در هر بار اندازهگیری صفات مختلف شامل درصد کاهش وزن، درصد کل مواد جامد محلول (TSS)، pH، اسید قابل تیتر، فنل و فلاونوئید کل، شاخصهای رنگ شامل L*، a*، b* و ظرفیت آنتیاکسیدانی بررسی شدند. براساس نتایج بهدست آمده از این پژوهش، کمترین درصد کاهش وزن در تیمار ال-آرژنین 1 میلیمولار مشاهده شد. فلاونوئید و فنل کل به تدریج با گذشت زمان بطور معنی داری کاهش یافتند. بیشترین محتوی فلاونوئید کل در نه ماه بعد از نگهداری مربوط به تیمار آلوئه ورا با غلظت 75 درصد بود. محتوی آنتی اکسیدان خرما نیز به تدریج با گذشت زمان بطور معنیداری کاهش یافت. تیمارها تاثیر معنیداری بر میزان آنتی اکسیدان خرما نداشتند. در ماه هفتم انبارمانی تفاوت معنیداری در محتوی مواد جامد محلول خرمای تیمار شده با ال-آرژنین و شاهد مشاهده شد. شاخص L* به تدریج با گذشت زمان افزایش یافت، اما تیمارها تاثیر معنیداری بر این شاخص نداشتند. نتایج نشان داد که تیمار ال-آرژنین 1 میلیمولار و ژل آلوئهورا با غلظت 75 درصد، نسبت به دیگر تیمارهای مورد بررسی، تاثیر بیشتری در حفظ خصوصیات کمی وکیفی میوه خرما داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
انبارمانی؛ خرمای نیمه خشک؛ پوشش خوراکی؛ کیفیت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 446 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 87 |