تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,478 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,257,162 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,887,499 |
کاربرد برخی اسانس ها و عصاره های گیاهی جهت افزایش کیفیت و عمر انبارمانی سیب رقم رد دلشیز | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 8، شماره 1، شهریور 1402 اصل مقاله (956.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2023.54022.1219 | ||
نویسندگان | ||
وحید ناصرآبادی1؛ جلال غلام نژاد* 2؛ وحید رحیمی3؛ اعظم جعفری4؛ ناصر محمدی5 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران. | ||
2دانشیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران. | ||
3دکتری باغبانی و کارمند جهاد کشاورزی استان تهران، ایران. | ||
4استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران. | ||
5استادیار بیماری شناسی گیاهی، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور | ||
چکیده | ||
امروزه استفاده از ترکیبات شیمیایی جهت حفظ کیفیت و افزایش طول دوره انبارمانی محصولات باغی موجب به خطر انداختن سلامت انسانها و محیط زیست شده است؛ به همین دلیل استفاده از ترکیبات سالم و سازگار با محیط زیست، به عنوان ایده ای جدید در کشاورزی نوین مطرح می باشد. در همین راستا به منظور بررسی تأثیر کاربرد اسانس هل و نعناع و عصاره های گیاهی پونه و مرزه ( هر کدام در پنج غلظت 0، 1500، 3000، 4500 و 5000 پی پی ام) بر میوه سیب رقم رد دلیشز، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار به صورت غوطه وری انجام شد. میوه ها به مدت سه دقیقه در داخل محلول ها غوطه ور شدند و سپس در دمای دو درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی85 الی 95 درصد به مدت سه ماه نگهداری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که تاثیر تیمارهای اسانس و عصاره گیاهی بر صفات کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول، pH آب میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، پروتئین کل، ویتامین ث، آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز در سطح یک درصد معنی دار بود. تیمارهای اسانس و عصاره موجب حفظ وزن میوه، سفتی بافت و افزایش مواد جامد محلول گردید. همچنین اسانس و عصاره های گیاهی در غلظت 5000 پی پی ام، باعث افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی، ویتامین ث و پروتئین کل میوه شد. اسید قابل تیتراسیون و pH آب میوه در این پژوهش تحت تأثیر غلظت های مختلف اسانس و عصاره های گیاهی، روند افزایشی و کاهشی را نشان داد. به طور کلی سطوح مختلف اسانس و عصاره های گیاهی مورد استفاده به عنوان ترکیبات سالم و بی خطر، توانستند باعث حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوه سیب رقم رد دلیشز شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
پراکسیداز؛ پروتئین کل؛ پس از برداشت؛ کاتالاز؛ ویتامین ث | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 868 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 216 |