تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,087 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,086 |
بررسی تاثیر کائولین و اتانول بر زمان شکوفهدهی بادام | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 8، شماره 1، شهریور 1402 اصل مقاله (444.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2022.53925.1209 | ||
نویسندگان | ||
علی اکبر شکوهیان* 1؛ ام البنین قرشی2؛ مهدی محب الدینی3 | ||
1دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
3استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
چکیده | ||
سرمای بهاره عامل محدود کننده کاشت بادام به خصوص در زمان گل یا بلافاصه پس از تشکیل میوه است. به منظور بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف کائولین و اتانول بر زمان باز شدن گلهای بادام، این آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهارسطح کاربرد کائولین (محلولپاشی) با غلظت (صفر،2، 4 و 6 درصد) و چهار سطح کاربرد اتانول (محلولپاشی) با غلظت (صفر، 0/5، 1 و 1/5 لیتر در هزار لیتر آب) روی درختان بادام رقم شکوفه در استان اردبیل شهرستان گرمی در طی سالهای 1397-1396 انجام شد. در این پژوهش صفات فنولوژیکی شامل زمان تورم جوانهها، مرحله تشکیل غنچه، زمان شروع گلدهی، زمان تمام گل، مرحله پایان گلدهی، و همچنین صفات بیوشیمایی چون محتوای فنل کل، میزان پرولین بافت جوانه گل، محتوای آب نسبی و پایداری غشای سلولی اندازه گیری شدند. نتایج مقایسه میانگینها نشان داد که کاربرد تیمار اتانول باعث به تاخیر انداختن مرحله تورم، غنچه بستن، شکوفایی، تمامگل و پایان گلدهی شد. استفاده از کائولین فقط باعث به تاخیر انداختن مرحله تورم و غنچه بستن گردید. اثر متقابل این دو تیمار بر مقدار پرولین جوانه گل در سطح احتمال 5 درصد از نظر آماری معنیدار بود و باعث افزایش معنی دار پرولین در جوانه های گل تیمار شده گردید. براساس نتایج این آزمایش در بین تیمارهای مورد بررسی، ترکیب اتانول 1/5 در هزار و کائولین 6 درصد به عنوان بهترین تیمار شناخته شدند که موجب تاخیر 5 تا 14 روزه در مراحل تورم و باز شدن شکوفه های درخت بادام رقم شکوفه گردیدند. | ||
کلیدواژهها | ||
سرمای دیررس بهاره؛ صفات بیوشیمیایی غشا نازک؛ فنولوژی؛ گرمی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 747 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 398 |