تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,540 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,466 |
بررسی شاخص های رشد و نموی و ویژگیهای بیوشیمیایی آریل انار (.Punica granatum L) رقم شیرین طارم تحت تأثیر کود گاوی و ورمیکمپوست | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 2، اسفند 1401، صفحه 69-82 اصل مقاله (709.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2023.121288 | ||
نویسندگان | ||
محسن بهرامی1؛ داود بخشی* 2؛ مجید مجیدیان3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشد، سایر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. | ||
3دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کود گاوی و ورمیکمپوست بر ویژگیهای بیوشیمیایی آریل انار، آزمایشی روی درختان انار شیرین رقم محلی طارم در قالب طرح بلوکهای کامل تصافی با 10 تیمار و سه تکرار در سال 1398 اجرا شد. کود گاوی، ورمیکمپوست و مخلوط مساوی از هر دو در سه سطح سه، شش و نه کیلوگرم برای هر درخت به صورت چالکود استفاده شد. نتایج نشان داد که ورمیکمپوست در سطح نه کیلوگرم بر وزن (313 گرم)، طول (78/2 میلیمتر) و قطر میوه (84/7 میلیمتر) و حجم آب میوه (134/5 میلیلیتر) تأثیر معنیداری داشت. در حالی که کمترین مقادیر آنها در تیمار شاهد مشاهده شد. شاخص طعم (19/5) در تیمار ورمیکمپوست سه کیلوگرم بهطور معنیداری افزایش یافت. کود گاوی در سطحهای سه و شش کیلوگرم به ترتیب بر میزان فنل کل (221 میلیگرم در 100 میلیلیتر آبمیوه) و اسید قابل تیتراسیون (1/2 درصد) بیشترین اثر معنیدار را نشان داد. تاثیر تیمار مخلوط کود گاوی و ورمیکمپوست نه کیلوگرم برای صفت عملکرد (8/3 تن در هکتار) و حجم آریل (0/4 میلی لیتر) نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود. تیمار شاهد اگرچه از نظر صفات میوه انار کمترین میانگین را داشت، اما مواد جامد محلول (14/9 درجه بریکس) و آنتوسیانین کل (36/3 میلی گرم در لیتر) و ظرفیت آنتیاکسیدانی (78/6 درصد) خوبی را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارگانیک؛ آنتوسیانین کل؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ کیفیت میوه؛ وزن آریل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,210 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 610 |