تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 146 |
تعداد مقالات | 1,456 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,251,173 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,879,343 |
تأثیر اتانول بر برخی صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی میوه توتفرنگی رقم کاماروسا طی دوره نگهداری در انبار | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 6، شماره 1، اردیبهشت 1400، صفحه 169-183 اصل مقاله (538.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2021.121132 | ||
نویسندگان | ||
اکبر ساربانی1؛ موسی ارشد* 2؛ محمدجواد نظریدلجو3 | ||
1دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران. | ||
2استادیار، گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران. | ||
3دانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران. | ||
چکیده | ||
توتفرنگی یکی از میوههای با ارزش و دارای خواص آنتیاکسیدان بوده که به دلیل نرمی بافت آن، آسیبپذیر و مستعد لهیدگی است. در این تحقیق واکنشهای بیوشیمیایی فیزیولوژیکی میوه توتفرنگی رقم کاماروسا با کاربرد غلظتهای مختلف اتانول در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل غلظتهای مختلف اتانول (20 و 40 درصد) به همراه شاهد (آب مقطر) و زمانهای مختلف نمونهبرداری طی نگهداری پس از برداشت (7، 14 و 21 روز) بود. میوهها در ظروف یکبار مصرف استریل شده در سردخانه آمونیاکی با شرایط دمایی 5/0±2 درجه سانتیگراد و میزان رطوبت 95-90 درصد در طول پژوهش نگهداری شدند. نتایج نشان داد که با طولانی شدن دوره نگهداری، تیمار اتانول باعث جلوگیری از کاهش ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیم آنتیاکسیدانی کاتالاز در میوه شد. بر همین اساس بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیم کاتالاز در غلظت 40 درصد اتانول بهدست آمد. بیوسنتز اتیلن در میوههای تیمار شده با اتانول در مقایسه با شاهد به طور معنیداری طی زمان تحت تأثیر قرار گرفت. بهطوریکه 21 روز پس از انبارداری، کمترین میزان اتیلن به مقدار 257 نانولیتر بر کیلوگرم در ساعت در تیمار اتانول 40 درصد تولید گردید. همچنین بیشترین استحکام و اسیدیته قابل تیتراسیون میوه به ترتیب به مقدار 04/2 کیلوگرم بر سانتیمترمربع و 65/1 میلیگرم در صد گرم وزن تر میوه در تیمار اتانول 40 درصد مشاهده گردید. پس از 21 روز نگهداری، بیشترین میزان ویتامین ث میوه (42 میلیگرم در صد گرم) در تیمار 40 درصد اتانول وجود داشت. بر اساس نتایج این آزمایش اتانول در غلظت 40 درصد موجب بهبود ویژگیهای پس از برداشت میوه توتفرنگی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اتیلن؛ رقم کاماروسا؛ ضایعات پس از برداشت؛ کیفیت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,487 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,066 |