تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 144 |
تعداد مقالات | 1,440 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,154,959 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,794,773 |
اثرات آب و خاک شور بر دانه سفیدی انار | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 6، شماره 1، اردیبهشت 1400، صفحه 121-128 اصل مقاله (351.39 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2021.121091 | ||
نویسندگان | ||
سحر صداقت1؛ مجید راحمی* 2؛ مسلم جعفری3 | ||
1دانشآموخته دکتری بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
2دانشگاه شیراز دانشکده کشاورزی بخش علوم باغبانی | ||
3عضو هیئت علمی ایستگاه تحقیقات علمی انجیر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، استهبان | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر بروز پدیده دانه سفیدی در انار رقم رباب شهرستان نیریز یکی از مسائل مهم میباشد که تاکنون راهکار قطعی و روشنی بهمنظور کاهش آن ارائه نشدهاست. بنابراین پژوهش حاضر بهمنظور بررسی رابطه شوری و دانه سفیدی در انار رقم رباب در قالب طرح کاملا تصافی طراحی شد. براساس کیفیت آب (شیرین، لبشور و شور) 14باغ با سنین تقریبا یکسان انتخاب و نمونهبرداری میوه انجام شد. بر اساس نتایج تجزیه همبستگی، میزان آنتوسیانین آریلها همبستگی معنیداری با درصد دانه سفیدی داشت. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که با افزایش شوری آب، درصد دانه سفیدی در انار رقم رباب افزایش یافت. باغهایی که با آب شیرین (بدون نمک) آبیاری شده بودند، درجه (a*) آریل، میزان آنتوسیانین و میزان درخشندگی (L*) بالاتری را نسبت به باغهایی که با آب لبشور و شور آبیاری شدند، داشتند. میزان مواد جامد محلول آریلها در باغهایی که با آب شور آبیاری میشدند نسبت به آبیاری با آب لبشور و شیرین بالاتر بود. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که آبیاری با آب شور و شورشدن خاک میتواند به طور مستقیم در پدیده دانهسفیدی آریلهای انار دخیل باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آریل؛ میزان آنتوسیانین؛ هدایت الکتریکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,695 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 915 |