تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,036 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,052 |
ارزیابی ریختشناسی و میوهشناسی تعدادی از ارقام و ژنوتیپهای سه گونه تجاری آلو (Prunus spp L.) | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 6، شماره 1، اردیبهشت 1400، صفحه 107-120 اصل مقاله (543.82 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2021.121090 | ||
نویسنده | ||
محیالدین پیرخضری* | ||
استادیار پژوهشکده میوه های معتدله و سرد سیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات ترویج وآموزش کشاورزی | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی خصوصیات ریختشناسی و میوهشناسی 27 رقم و ژنوتیپ از سه گونه اصلی آلو (P.cerasifera، P. salicina.و. P.domstica)، 33 صفت شامل تاریخهای شروع و خاتمه گلدهی، زمان رسیدن، رشد رویشی، مساحت سطح مقطع تنه، طول میانگره، اندازه جوانه رویشی، ابعاد برگ، ابعاد میوه و هسته، قطر گوشت، وزن میوه و هسته، TSS، TA، سفتی بافت، چسبندگی هسته، اسیدیته آب میوه، ماده خشک و عملکرد طی سالهای 1396 و 1397 مطالعه شدند. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ارقام از نظر کلیه صفات مورد بررسی تفاوت معنیداری در سطح یک درصد نشان دادند. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه کلاستر در فاصله اقلیدسی 7، ارقام به پنج گروه و یک رقم مستقل تقسیم شدند. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، رقم نسبتا زودرس بلک استار (آلو ژاپنی) برای عرضه در اول فصل و ارقام آنجلنو (آلو ژاپنی)، براون دوانت و زرد کردستان (از ارقام اروپایی) بعنوان دیررسترین ارقام جهت عرضه در آخر فصل و یا نگهداری در سردخانه توصیه میشوند. همچنین ژنوتیپهای گوجه یزدانی و شیشهای (گونه سرازیفرا) بدلیل اندازه، رنگ پوست، کیفیت و زمان رسیدگی مطلوب می تواند جهت توسعه کشت و کار توصیه گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارقام آلو و گوجه؛ خصوصیات کمی و کیفی؛ تجزیه کلاستر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,455 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,041 |