تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 144 |
تعداد مقالات | 1,440 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,156,738 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,797,085 |
تأثیر برخی اسانسهای گیاهی بر پوسیدگی کپکآبی (Penicillium italicum) و ویژگیهای کیفی میوه لیموترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 6، شماره 1، اردیبهشت 1400، صفحه 51-65 اصل مقاله (634.91 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2021.121086 | ||
نویسندگان | ||
معصومه عباسی1؛ عبدالمجید میرزاعلیاندستجردی* 2؛ مجید عسکریسیاهویی3؛ منصوره شمیلی4؛ بابک مدنی5 | ||
1دانشجوی دکتری فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس | ||
3استادیار بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس | ||
4دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس | ||
5استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر عباس | ||
چکیده | ||
ترکیبات طبیعی مانند اسانسهای گیاهی بهعنوان یک روش سالم برای کنترل پوسیدگی پس از برداشت و نیز تأخیر در پیری میوه مورد استفاده قرار میگیرد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات اسانسهای میخک، دارچین، آویشن شیرازی و آویشن باغی روی کنترل پوسیدگی ناشی از پنیسیلیوم ایتالیکوم و برخی ویژگیهای کیفی لیموترش رقم مکزیکن لایم در طی انبارمانی انجام شد. لیموها با سوسپانسیون قارچمایهزنی و با اسانسهای روغنی در سه غلظت صفر (شاهد)، 1/0 و 2/0 درصد در اتانول 5/1% حجمی- حجمی، غوطهور شدند. سپس میوههای لیمو در دمای 1± 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد بهمدت 21 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که اسانسهای گیاهی در کنترل کپک آبی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه لیمو مؤثر بودند. پس از 21 روز انبارمانی، اسانسهای آویشن باغی در غلظت 2/0 درصد و دارچین 1/0 درصد بهترتیب 8/58 و 9/55 درصد پوسیدگی پس از برداشت کمتری نسبت به شاهد داشتند. با این حال در این دو تیمار محتوای فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی بیشتری در مقایسه با شاهد مشاهده شد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان بیان داشت که کاربرد اسانسهای گیاهی بهخصوص آویشن باغی و دارچین بهعنوان یک قارچکش طبیعی میتواند در کنترل بیماری ناشی از کپک آبی مرکبات مفید باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن باغی؛ آویشن شیرازی؛ دارچین؛ میخک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,473 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,047 |