تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,918 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,895,974 |
مقایسه وضعیت عناصر غذایی در ارقام مختلف زیتون با استفاده از شاخصهای تغذیهای | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 4، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 44-59 اصل مقاله (1.23 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهدی طاهری* 1؛ سمیرا واحدی2؛ محمد عباسی3 | ||
1دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان | ||
2دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، محقق بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان | ||
3دانشجوی دکتری خاکشناسی، محقق بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان | ||
چکیده | ||
زیتون یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است اما وجود ناهنجاریهای تغذیهای موجب کاهش عملکرد آن میگردد. در پژوهش حاضر با استفاده از نتایج شاخصهای DOP، DRIS و CND به تجزیه و تحلیل وضعیت عناصر غذایی در نمونههای برگ درختان زیتون در چهار رقم مختلف در منطقه لوشان استان گیلان پرداخته شد. بر روی نمونههای مرکب برگ ارقام مختلف، تجزیههای شیمیایی عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، روی، بور و آهن انجام گردید. بهطور کلی با مقایسه میانگین مقادیر عناصر با حدود بهینه (DOP)، مشخص شد که بیشتر ارقام زیتون از نظر عناصر پر مصرف نیتروژن و فسفر و عناصر کم مصرف بُر و مس کمبود دارند. با این حال نتایج این شاخصها بیانگر بیشبود عنصر پتاسیم در بین عناصر پر مصرف و عنصر منگنز از عناصر کم مصرف بود. به غیر از مقادیر عناصر آهن و روی سایر عناصر در ارقام مختلف با هم اختلاف معنیدار داشتند. همچنین مقایسه ارقام در جذب عناصر غذایی نشان داد که رقم مانزانیلا اختلاف معنیداری با سایر ارقام داشته و در جذب عناصر مؤثرتر بوده است. مقایسه نتایج هر یک از شاخصهای DOP، DRIS و CND بیانگر رویکرد متفاوت هر شاخص در نشان دادن میزان کمبود یا بیشبود عناصر است. | ||
کلیدواژهها | ||
روغنی؛ زرد؛ شنگه؛ مانزانیلا؛ تجزیه برگی؛ CND؛ DOP؛ DRIS | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,193 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,740 |