تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,094 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,091 |
تأثیر پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوسان و اسید سالیسیلیک بر ماندگاری و برخی خواص کیفی میوه تازه بریده شلیل رقم رد گلد | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 9، دوره 4، شماره 1، اردیبهشت 1398، صفحه 95-105 اصل مقاله (1019.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمیه پیرمحمدی طلاتپه* 1؛ محمدرضا اصغری2؛ محمد فتاحی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشدگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
چکیده | ||
امروزه با تغییر سبک زندگی و عادات غذایی مردم تمایل افراد جهت استفاده سریع و راحت، از محصولاتی سالم که به لحاظ کیفی از بالاترین سطح برخوردار هستند، در حال افزایش است. با توجه به حساس بودن محصولات تازه بریده به فساد، استفاده از فناوریهای نوین برای حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آنها لازم و ضروری است. در این پژوهش، کارآیی نانو امولسیون کیتوسان به همراه اسید سالیسیلیک به عنوان پوشش خوراکی جهت افزایش عمر قفسهای میوههای تازه بریده شلیل مورد بررسی قرار گرفت. میوههای تازه بریده شلیل با نانوامولسیون کیتوسان با غلظت 4/0 درصد به همراه اسیدسالیسیلیک دو میلی مولار پوششدار و سپس بستهبندی شد و در سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 95-90% به مدت 16 روز نگهداری شدند. ارزیابی شاخصهای کیفی شامل مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)،pH ، درصد کاهش وزن، محتوای فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل در روز برداشت و طی مدت نگهداری در چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که پوشش خوراکی مورد بررسی تأثیر معنیداری بر TSS،TA ، pH، درصد کاهش وزن، محتوای فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل داشت. نتایج پژوهش حاضر نشاندهنده تأثیر همافزایی اسید سالیسیلیک و نانو امولسیون کیتوسان با یکدیگر به عنوان روشی سالم و بدون مضرات جانبی مواد نگهدارنده شیمیایی در افزایش مدت زمان ماندگاری و حفظ خواص کیفی میوه تازه بریده شلیل رقم رد گلد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ ترکیبات طبیعی؛ عمر قفسهای؛ فنل کل؛ مواد جامد محلول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,228 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,549 |