تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 144 |
تعداد مقالات | 1,440 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,164,968 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,799,135 |
اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدندلشیز طی نگهداری در سردخانه | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 8، دوره 4، شماره 1، اردیبهشت 1398، صفحه 83-94 اصل مقاله (716.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم ایرانی1؛ موسی ارشد* 2؛ محمدجواد نظریدلجو3 | ||
1دانش آموخته کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدن دلشیز طی انبارداری، آزمایشی به صورت اسپلیت در زمان بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی غلظتهای مختلف آسکوربات کلسیم (صفر، 5/2 و 5 درصد) و عامل فرعی زمانهای مختلف انبارداری (90، 150 و 210 روز) بود. نتایج بیانگر افزایش معنیدار ماده جامد محلول کل، شاخص قهوهای شدن، تولید اتیلن و کاهش معنیدار محتوای فنل کل، ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه و ماندگاری میوه با افزایش زمان نگهداری بود. با افزایش غلظت آسکوربات کلسیم، اسیدیته کل، استحکام بافت میوه و ماندگاری میوه افزایش و تولید اتیلن کاهش معنیداری داشت. اثر متقابل آسکوربات کلسیم در زمان انبارداری بر محتوای فنل کل و اتیلن میوه معنیداری بود. مقدار اتیلن میوه در نتیجه تیمار با هر سطح از غلظت آسکوربات کلسیم کاهش یافت ولی با افزایش زمان نگهداری، روندی افزایشی داشت. بیشترین مقدار اتیلن تولیدی (06/3 میکرولیتر در کیلوگرم در ساعت) مربوط به میوههای سیب شاهد در روز 210 نگهداری بود. براساس نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که آسکوربات کلسیم با کُندکردن فرآیند رسیدن و تولید اتیلن، سبب افزایش ماندگاری میوه سیب گلدن دلشیز طی نگهداری گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
اتیلن؛ آسکوربات کلسیم؛ سیب؛ فنل کل؛ ماندگاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,595 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,521 |