تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 149 |
تعداد مقالات | 1,478 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,256,131 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,886,275 |
تأثیر تغذیه نیتروژن و آهن بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی سیب رقم گرانی اسمیت | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 2، دوره 4، شماره 1، اردیبهشت 1398، صفحه 13-23 اصل مقاله (655.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
صفورا دهقانی پوده* 1؛ محمدعلی عسکریسرچشمه2؛ علیرضا طلایی3؛ مصباح بابالار3 | ||
1دانشآموخته دکتری علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
3استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و آهن بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه سیب رقم گرانیاسمیت به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سال 1394 انجام شد. فاکتور اول، نیتروژن از منبع نیترات آمونیوم در سه سطح صفر، 144 و 288 گرم به ازای هر درخت و فاکتور دوم، آهن از منبع Fe-EDDHA در سه سطح صفر، 1500 و 3000 میلیگرم به ازای هر درخت به صورت کاربرد خاکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که شاخص سبزینگی و کارایی عملکرد توسط کاربرد نیتروژن افزایش یافت. بیشترین میزان شاخص سبزینگی (77/58) و کارایی عملکرد (889/0 کیلوگرم بر مترمربع) در سطح 288 گرم نیترات آمونیوم مشاهده شد. کلات آهن موجب افزایش pH عصاره میوه، غلظت آهن میوه و کاهش غلظت پتاسیم برگ شد. همبستگی مثبت و معنیداری بین آنتیاکسیدان کل و آهن برگ (84/0=r)، شاخصa* و آهن برگ (68/0=r)، پتاسیم برگ و نیتروژن برگ (69/0=r)، پتاسیم میوه و نیتروژن میوه (74/0= r)، نیتروژن برگ و نیتروژن میوه (66/0=r) مشاهده شد. در مجموع نیترات آمونیوم در سطح 288 گرم، تأثیر بیشتری در بهبود خصوصیات ذکر شده داشت و تغذیه آهن تأثیر چندانی نداشت و به نظر میرسد به مقادیر بالاتری به منظور تأثیرگذاری بهتر، مورد نیاز باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
کلات آهن؛ کیفیت میوه؛ گرانی اسمیت؛ نیترات آمونیوم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,978 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,279 |