تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 149 |
تعداد مقالات | 1,479 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,257,621 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,887,949 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت پوشش کیتوزان حاوی عصاره چای سبز بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری میوه توتفرنگی رقم سلوا | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 43-56 اصل مقاله (1.45 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کاظم علیرضالو* 1؛ روح اله توکلیان2؛ پریناز جعفرپور3 | ||
1استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد شهرکرد | ||
3دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
توتفرنگی از جمله میوههای حساس به آسیبهای مکانیکی و فیزیولوژیکی بوده و دارای سرعت متابولیسم و تخریب سریع در طول مدت زمان نگهداری است. در پژوهش حاضر از کیتوزان 1 درصد حاوی غلظتهای مختلف عصاره چای سبز (10، 20 و 30 درصد) برای پوششدهی میوههای توتفرنگی رقم سلوا استفاده شد و میزان کاهش وزن، pH، اسیدیته، مواد جامد محلول، آنتوسیانین کل، شاخص مربوط به رنگ (L, a, b)، شمارش میکروبی (باکتریهای کل، کپکها و مخمرها) و ویژگیهای حسی طی زمان نگهداری به مدت 16 روز در دما °C4 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که در طول مدت زمان نگهداری، میزان کاهش وزن، pH، مواد جامد محلول، تعداد باکتریهای کل، کپکها و مخمرها افزایش و ویژگیهای اسیدیته قابل تیتراسیون، آنتوسیانین کل و سفتی بافت کاهش پیدا کرد. توتفرنگیهای پوشش داده شده با کیتوزان حاوی عصاره چای سبز دارای درصد کاهش وزن، pH، مواد جامد محلول کمتر و اسیدیته قابل تیتراسیون، آنتوسیانین کل بالاتر و بافت سفتتری نسبت به توتفرنگی بدون پوششدهی (تیمار شاهد) بودند. از سوی دیگر نتایج نشان داد که پوششدهی میوههای توتفرنگی رقم سلوا با کیتوزان حاوی عصاره چای سبز سبب بهبود شاخصهای رنگ میوه و کاهش رشد میکروبی در طول مدت زمان نگهداری شد. افزایش غلظت عصاره چای سبز منجر به اثرات سینرژیستی با کیتوزان شد، بطوری که تیمار پوشش کیتوزان 1 درصد حاوی عصاره چای سبز 30 درصد دارای بهترین تأثیر در بهبود ویژگیهای کیفی و افزایش زمان ماندگاری بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پوششدهی؛ توتفرنگی؛ عصاره چای سبز؛ کیتوزان؛ ماندگاری؛ ویژگیهای کیفی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,866 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,657 |