تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,812 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,895,893 |
بررسی ویژگیهای مورفولوژیکی، عملکردی و میزان عناصر غذایی برگ 11 رقم زیتون کاشته شده در شرایط محیطی منطقه طارم | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 13-22 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حبیب شیرزاد* 1؛ وحید نیکنام2؛ مهدی طاهری3؛ حسن ابراهیمزاده2 | ||
1دانشجوی دکتری زیستشناسی علوم گیاهی، دانشکده زیستشناسی و قطب تبارزائی موجودات زنده ایران، پردیس علوم، دانشگاه تهران | ||
2استاد گروه علوم گیاهی، دانشکده زیستشناسی و قطب تبارزائی موجودات زنده ایران، پردیس علوم، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان | ||
چکیده | ||
تنشهای محیطی از عوامل مهم محدودکننده گسترش کشت و کار و عملکرد زیتون در مناطق گرم و خشک میباشند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی برخی ویژگیهای مورفولوژیکی و میزان عناصر غذایی برگ 11 رقم زیتون (زرد، روغنی، ولیوتیکی، آربکین، کاریدولیا، ابلونگا، آمیگدالولیا، کرونایکی، لچینو، کنسروالیا و کورفولیا) کاشته شده در شرایط خاکهای شور منطقه طارم که تحت آبیاری با آب نسبتاً شور بودند، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارقام مورد مطالعه از نظر تعداد گلآذین در شاخه، تعداد گل در گلآذین، تعداد میوه در شاخه، شاخص کلروفیل و میزان عناصر غذایی برگ تفاوت معنیداری با هم داشتند. تعداد میوه نهایی در شاخه در ارقام مورد مطالعه بین 66/1 تا 66/8 متغیر بود. بیشترین تعداد میوه در ارقام آربکین (66/8) و کورفولیا (33/7) و کمترین مقدار در ارقام روغنی (66/1)، زرد (33/3) و کاریدولیا (33/3) مشاهده شد. در بین ارقام مورد مطالعه، کرونایکی و آمیگدالولیا حاوی میزان کمتری از سدیم و کلر در برگهای خود بودند که احتمالاً ناشی از وجود مکانیسمهای مقاومت این ارقام در شرایط شوری میباشد و میتواند مورد توجه بیشتری قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش شوری؛ زیتون؛ سدیم؛ کلر؛ میوه نهایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,737 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,282 |