تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 144 |
تعداد مقالات | 1,439 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,142,374 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,786,699 |
تأثیر کیتوسان و اسید سالیسیلیک بر رشد قارچ بوتریتیس و کیفیت میوه-های انگور ریشبابای قرمز (Vitis vinifera L.) | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 2، دوره 2، شماره 1، شهریور 1396، صفحه 15-30 اصل مقاله (392.2 K) | ||
نویسندگان | ||
رامین حاجی تقی لو* 1؛ رسول جلیلی مرندی2؛ محمدرضا اصغری3؛ سیاوش همتی4 | ||
1کارشناسارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
3استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
4کارشناسارشد پژوهشی، جهاد دانشگاهی استان آذربایجانغربی | ||
چکیده | ||
استفاده از پوششهای خوراکی یکی از مهمترین روشهای سالم در نگهداری میوهها میباشد. این تحقیق به منظور بررسی تغییرات در ویژگیهای کمی و کیفی و رشد قارچ بوتریتیس در نتیجه تیمار با اسید سالیسیلیک و کیتوسان در طی انبارداری انگور رقم ریش بابای قرمز انجام گرفت. خوشههای انگور با اسید سالیسیلیک در سه غلظت (صفر، 1 و 2 میلی مولار) و با کیتوسان در سه غلظت (صفر، 5/0 و 1 درصد( تیمار شده و در سردخانه با دمای 5/0± ٠ درجه سانتیگراد به مدت 4 ماه نگهداری شدند. صفات کیفی اندازه گیری شده در طی انبارداری شامل میزان مواد جامد محلول، اسیدهای قابل تیتراسیون، اسید اسکوربیک، میزان آلودگی قارچ بوتریتیس، قهوه ای شدن ساقه، قهوه ای شدن حبه، میزان ریزش حبه و عطر و طعم بودند. در پایان انبارداری بیشترین میزان مواد جامد قابل حل و اسیدهای قابل تیتراسیون در تیمار ترکیبی کیتوسان 1 درصد همراه با اسید سالیسیلیک 2 میلی مولار نشان داد. کمترین آلودگی به قارچ بوتریتیس، قهوه ای شدن حبه و ریزش حبه و نیز بیشترین عطر و طعم در تیمار کیتوسان 1 درصد مشاهده شد. بیشترین میزان اسید اسکوربیک مربوط به تیمار اسید سالیسیلیک 2 میلی مولار و کمترین میزان قهوه ای شدن چوب ساقه نیز مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار همراه با کیتوسان 1 درصد بود. بر اساس نتایج بدست آمده کیتوسان در غلظت 1 درصد در حفظ کیفیت و نیز حفظ خصوصیات خوراکی میوههای انگور رقم ریشبابای قرمز نتایج مطلوبی داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
آلودگی قارچی؛ اسید سالیسیلیک؛ انبارمانی؛ انگور ریشبابا؛ کیتوسان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,270 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,970 |