| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 181 |
| تعداد مقالات | 1,751 |
| تعداد مشاهده مقاله | 3,025,464 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,459,038 |
تأثیر پودر ریزوم زردچوبه بر خصوصیات کمی و کیفی تخم مرغ های بومی استان آذربایجان غربی | ||
| پژوهش نامه علوم طیور | ||
| مقاله 5، دوره 2، شماره 1، شهریور 1394، صفحه 44-52 اصل مقاله (725.6 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| چکیده | ||
| تعداد 240 قطعه مرغ بومی آذربایجان غربی در اوایل تخمگذاری(در سن 23 هفتگی) در این تحقیق استفاده شد. این مرغها به چهار گروه آزمایشی تقسیم شدند و هر گروه در 6 قفس قرار گرفتند. مرغهای هر چهار تیمار، جیرههای مشابه اما سطوح مختلف، مقدار صفر، 25/0، 5/0 و 1 درصد پودر زردچوبه را دریافت کردند. ابتدا مرغهای هر گروه به مدت دو هفته به جیرههای مورد آزمایش عادت داده شدند و پس از آن، فراسنجههای کمی و کیفی تخممرغ به مدت 3 هفته بررسی شد. در هفتۀ 26، وزن تخمهای تولیدی از مرغهای تغذیه شده با 5/0 درصد زردچوبه، بهطور معنیداری بیشتر از مرغهای مربوط به مرغهای تغذیه شده با 25/0 و 1 درصد زردچوبه بود. در آخرین هفتۀ آزمایشی، تخممرغهای حاصل از مرغهای تغذیه شده با همۀ سطوح زردچوبه، ضخامت و استحکام پوستۀ بالاتری در مقایسه با تخمهای مرغهای شاهد داشتند(05/0P<). رنگ زردۀ تخمهای حاصل از مرغهای تغذیه شده با سطوح 5/0 و 1 درصد زردچوبه در سن 26 هفتگی، بهطور معنیداری بالاتر از مقدار مربوط به 2 تیمار دیگر بود(05/0P<). در دو هفتۀ آخر، رنگ زردۀ تخمهای مرغهای تغذیه شده با هر سه سطح زردچوبه، بالاتر از مقدار مربوط به تیمار شاهد بود(05/0P<). ارتفاع آلبومین تخمهای حاصل از مرغهای تغذیه شده با 1 درصد زردچوبه در دومین هفتۀ آزمایش، بهطور معنیداری بالاتر از مقدار مربوط به مرغهای تیمار شاهد و تغذیه شده با 25/0 درصد زردچوبه بود(05/0P<). بهطور کلی، استفاده از پودر ریزوم زردچوبه باعث پر رنگ شدن زرده، بهبود ضخامت، استحکام پوسته و همچنین افزایش ارتفاع آلبومین میگردد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| استحکام پوسته؛ ارتفاع آلبومین؛ تولید تخم مرغ؛ رنگ زرده؛ ضخامت پوسته | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,300 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,782 |
||