| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 173 |
| تعداد مقالات | 1,696 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,862,202 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,333,287 |
اثر کاربرد برخی مواد شیمیایی در شکست خواب جوانه ها، گلدهی و عملکرد پسته رقم اکبری در شرایط شور | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| دوره 9، شماره 1، شهریور 1403 اصل مقاله (743.91 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2023.54477.1258 | ||
| نویسندگان | ||
| علی مومن پور* 1؛ ولی سلطانی گرد فرامرزی2؛ مجید نیکخواه3 | ||
| 1استادیار مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران. | ||
| 2محقق مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد. ایران. | ||
| 3محقق مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران. | ||
| چکیده | ||
| در پژوهش حاضر، اثر برخی ترکیبات شیمیایی در شکست خواب جوانه ها، گلدهی و عملکرد پسته رقم اکبری در شرایط شور (16/1 دسی زیمنس برمتر) بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای بررسی شده شامل شاهد (کنترل)، غلظت های مختلف روغن ولک (5/5، 6 و 7 درصد، روغن سویا (4، 5، 6 و 7 درصد)، روغن سویا 5 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 6 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 7 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 5 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلیگرم در لیتر، روغن سویا 6 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی گرم در لیتر و روغن سویا 7 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلیگرم در لیتر بودند. بر اساس نتایج، یشترین پوکی (33/67 درصد)، بیشترین دانه دهان بست (44/04 درصد)، کمترین خندانی (55/96 درصد)، کمترین درصد تبدیل جوانه به خوشه (53/22 درصد)، کمترین میانگین تعداد دانه در هر خوشه (7/66)، کمترین میزان خشکمیوه تولیدی در هر هکتار (904/2 کیلوگرم) در درختان شاهد مشاهده شد. کاربرد روغن ولک (5/5 درصد) موجب افزایش معنی دار عملکرد خشکمیوه در هر هکتار شد. کارایی روغن سویا در ترکیب با نیترات پتاسیم و هورمون جیبرلیک اسید از روغن ولک بیشتر بود. استفاده از ترکیب های روغن سویا 6 درصد+ نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی گرم در لیتر و روغن سویا 7 درصد+ نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی گرم در لیتر، به ترتیب موجب افزایش 67/92 و 79/77 درصد در عملکرد خشک میوه نسبت به روغن ولک 5/5 درصد (شاهد کشاورز) شدند. این ترکیبات از طریق افزایش درصد تبدیل جوانه به خوشه، افزایش میانگین تعداد دانه در هر خوشه و کاهش درصد پوکی موجب بهبود کمی و کیفی خشک میوه تولیدی شدند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| پسته؛ رقم اکبری؛ نیاز سرمایی؛ روغن ولک؛ روغن سویا؛ عملکرد | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 711 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 319 |
||