| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 174 |
| تعداد مقالات | 1,695 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,873,733 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,343,172 |
بررسی شاخص های رشدی و کیفی میوه سیب تحت تاثیر کاربرد منابع کلسیمی و زمان های مختلف نمونه برداری و انبارمانی | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| دوره 8، شماره 2، اسفند 1402، صفحه 205-218 اصل مقاله (584.33 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2022.54241.1239 | ||
| نویسندگان | ||
| یونس پوربیرامی هیر* 1؛ علی اکبر شکوهیان2؛ چنگیز دوستدارزنگیر3؛ محمد حسن زاده4 | ||
| 1استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
| 2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
| 3کارشناس ارشدگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
| 4استادیار گروه علوم گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | ||
| چکیده | ||
| تاثیر محلول پاشی آمینوکلات کلسیم، نانوکلات کلسیم و نیترات کلسیم، زمان نمونه برداری و زمان انبارمانی روی شاخص های رشدی و کیفی میوه سیب در دو سال انجام شد. در سال اول، بیشترین مقادیر اسید آسکوربیک در آمینوکلات 1000 و نانوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول، اسیدیته قابل تیتراسیون در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول، سفتی میوه در آمینوکلات 500 و 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول و دوم، طول میوه در تیمار شاهد، سطح برگ در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و نمونه برداری دوم و سوم و شاخص کلروفیل در آمینوکلات 500 میلی گرم در لیتر و نمونه برداری دوم و سوم بدست آمد. در سال دوم، بیشترین مقادیر آسکوربیک اسید در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول و دوم، اسیدیته قابل تیتراسیون در آمینوکلات 1000 و انبارمانی اول، قند کل در نانوکلات 500 و 1000 میلی گرم در لیتر، آمینوکلات و نیترات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی سوم، سفتی میوه در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول بدست آمد. بالاترین طول میوه در تیمار نیترات و آمینوکلات 1000 و نانوکلات 500 میلی گرم در لیتر، قطر میوه در نیترات 1000، آمینوکلات 1000، نانوکلات 500 میلی گرم در لیتر و وزن میوه در نیترات 1000میلی گرم در لیتر مشاهده شد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، آمینوکلات کلسیم موثرتر از سایر منابع کودی کلسیم بود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| برداشت؛ تغذیه؛ خصوصیات فیزیولوژیکی؛ قابلیت ذخیره سازی؛ محلولپاشی برگی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,031 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 214 |
||