تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 151 |
تعداد مقالات | 1,507 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,324,910 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,951,527 |
تاثیر کاربرد ترکیب اسید آمینه تریپتوفان با باکتری Bacillus simplex بر رشد رویشی گندم نان در شرایط گلخانهای | ||
تحقیقات کاربردی خاک | ||
دوره 10، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 91-102 اصل مقاله (1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل کریمی* 1؛ زهرا محمدی2؛ عزت الله اسفندیاری3؛ جعفر جعفرزاده4 | ||
1بیولوژی علوم خاک دانشگاه مراغه | ||
2گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه | ||
3گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه' | ||
4بخش تحقیقات غلات، موسسه تحقیقات کشاورزی، مراغه، ایران | ||
چکیده | ||
تریپتوفان به عنوان پیش ماده ساخت اکسین توسط باکتریهای ریزوسفری بوده و اغلب از طریق هیدرولیز پروتئینهای موادآلی در خاک تأمین میگردد. از اینرو به دلیل فقر ماده آلی در خاکهای کشور به ویژه در شرایط دیم میتواند به عنوان یک عامل محدود کننده در این زمینه مطرح گردد. به این منظور آزمایشی گلخانهای در شرایط هیدروپونیک با افزودن تریپتوفان و مایه زنی بذور گندم با باکتری16 B. simplex جهت بررسی اثر آنها انجام شد. نتایج نشان دادند که 1/41 و 9/20 میلیگرم بر لیتر اکسین میکروبی در غلظت 5 میلیمولار تریپتوفان به ترتیب در محیط کشتهایLB و تهیه شده از ترشحات ریشه توسط باکتری تولید میگردد. مایهزنی باکتریایی بذور گندم، افزودن 100 میلیگرم بر لیتر تریپتوفان و افزودن تریپتوفان در این غلظت به همراه مایه زنی باکتریایی به ترتیب باعث افزایش 9 درصدی، کاهش 16 درصدی و کاهش 20 درصدی عملکرد ماده خشک اندام هوایی گندم در مقایسه با تیمار شاهد گردید. در ارتباط با ویژگیهای ریشه، در اثر کاربرد تریپتوفان هم در شرایط مایهزنی باکتریایی و هم در شرایط بدون مایه زنی، چگالی ریشه 60 درصد کاهش ولی حجم تازه آن 70 درصد افزایش یافت. مطالعات میکروسکوپی و تصاویر کل ریشه نشان دادند که هم باکتری و هم تیمارهای تریپتوفان باعث ایجاد تغییرات مرفولوژیکی بویژه در پرپشتی تارهای کشنده در ریشه گردیدند. بر طبق نتایج این مطالعه کاربرد تریپتوفان با غلظت 100 میلیگرم در لیتر، علی رغم بهبود خصوصیات ریشه، به دلیل احتمالی ایجاد تنش اکسین و اختلالات رشدی گندم توصیه نمیگردد و لازم است که تحقیقات مشابه در غلظتهای پایینتر انجام گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
کشت هیدروپونیک؛ ترشحات ریشه؛ اکسین میکروبی؛ حجم ریشه | ||
مراجع | ||
Abbas S.H., Sohail M., Saleem M., Mahmood T., Aziz I., Qamar M., and Arif M. 2013. Effect of L-tryptophan on plant weight and pod weight in chickpea under rainfed conditions. Science Technology Development, 32(4): 277-280.
Ahemad M., and Kibret M. 2014. Mechanisms and applications of plant growth promoting rhizobacteria: current perspective. Journal of King Saud University Science, 26:1–20.
Ambreen A., and Shahida H. 2014. Auxins as One of the factors of plant growth improvement by plant growth promoting rhizobacteria. Polish Journal of Microbiology, 63 (3): 261–266.
Bent E., Tuzan S., Chanway C.P., and Enebak S. 2000. Alteration in plant growth and in root hormone levels of lodgeple pines inoculatied with rhizobacteria. Canadian Journal of Microbiology, 47:793-800.
Birouste M., Zamora-Ledezma E., Bossard C., Pérez-Ramos I.M., and Roumet C. 2013. Measurement of fine root tissue density: a comparison of three methods reveals the potential of root dry matter content. Plant and Soil, 374(1-2).
De_Souza R., Ambrosini A., and Passaglia L.M.P. 2015. Growth-promoting bacteria as inoculants in agricultural soils. Genetics and Molecular Biology, 38(4): S1415.
Etesami H., Alikhani H.A., and Akbari AA. 2009. Evaluation of plant growth hormones production (IAA) ability by Iranian soils rhizobial strains and effects of superior strains application on wheat growth indexes. World Applied Science Journal, 6(11): 1576-1584.
Gupta G., Parihar S.S., Ahirwar N.K., Snehi S.K., and Singh V. 2015. Plant growth promoting Rhizobacteria (PGPR): current and future prospects for development of sustainable agriculture. Journal of Microbial and Biochemical Technology, 7(2):96–102.
Hassan T., and Bano A. 2015. The stimulatory effects of L-tryptophan and plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) on soil health and physiology of wheat. Journal of Soil Science and Plant Nutrition, 15 (1): 190-201.
Karimi E., Ali Asgharzad N., Nishabouri M.R., and Esfandiari E. 2017. The effect of biofilm growth promoting bacteria on wheat yield and its components in response to late growth water deficit stress in rainfed wheat. Iranian rainfed crop research, 6(1): 87-102. (In Persian)
Karimi E., Ali Asgharzad N., Nishabouri M.R., and Esfandiari E. 2019. Isolation, Molecular identification and evaluation of growth stimulating characteristics of biofilm producing bacteria from the rhizosphere of non-crop plants in Northwest of Iran. Journal of Soil Applied Research, 7 (2): 14-28. (In Persian)
Kawasaki A., Donn S., Ryan P.R., Mathesius U., Devilla R., and Jones A. 2016. Microbiome and exudates of the root and rhizosphere of Brachypodium distachyon, a model for wheat. PLOS ONE, 11(10):32-45.
Khan S.h., Yu H., Li Q., Gao Y., Sallam B.N., Wang H., Liu P., and Jiang W. 2019. Exogenous application of amino acids improves the growth and yield of lettuce by enhancing photosynthetic assimilation and nutrient availability. Agronomy, 9: 266-275.
Martens D.A., and Frankenberger W.T. 1992. Stability of microbia produce auxins derived from L- tryptophan added to soil. Plant and Soil 155 (4): 263-270.
Moe L.A. 2013. Amino acids in the rhizosphere: From plants to microbes. American Journal of Botany, 100: 1692–1705.
Mohite B., 2013. Isolation and characterization of indole acetic acid (IAA) producing bacteria from rhizospheric soil and its effect on plant growth. Journal of Soil Science and Plant Nutrition, 13(3): 638-649.
Muneer M., Saleem M., Abbas S.H., Hussain I., and Asim M. 2009. Using L-Tryptophan to influence the crop growth of maize at different harvesting stages. International Journal of Biology and Biotechnology, 6: 251-255.
Mustafa A., Hussain A., Naveed M., Ditta A., Nazli Z.E.H., and Sattar A. 2016. Response of okra (Abelmoschus esculentus L.) to soil and foliar applied L-tryptophan. Soil and Environment, 35: 76–84.
Mustafa A., Imran M., Ashraf M., and Mahmood K. 2018. Perspectives of using L-tryptophan for improving productivity of agricultural crops: A review. Pedosphere, 28(1): 16–34.
Nazir N., Kamili A., and Shah D. 2018. Mechanism of plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) in enhancing plant growth – A Review. International Journal of Management Technology and Engineering, 8: 709-721.
Paciorek T., Zazimalova E., Ruthardt N., Petrasek J., Stierhof YD., Kleine-Vehn J., Morris DA., Emans N., Jurgens G., and Geldner N. 2005. Auxin inhibits endocytosis and promotes its own efflux from cells. Nature, 435: 1251–1256.
Verbon E.H., and Liberman L.M. 2016. Beneficial microbes affect endogenous mechanisms controlling root development. Trends in Plant Science, 21(3): 218-229.
Yasmin H., Asia N., Naz R., Asghari B., and Rumana L. 2017. l-tryptophan-assisted PGPR-mediated induction of drought tolerance in maize (Zea mays L.). Journal of Plant Interactions, 12 (1): 567-578.
Yassen A.A., Mazher A.A.M., and Zaghloul S.M. 2010. Response of anise plants to nitrogen fertilizer and foliar spray of tryptophan under agricultural drainage water. New York Science Journal, 3(9): 120-127.
Zahir Z.A., Asghar H.N., Akhtar M.J., and Arshad M. 2005. Precursor (L-tryptophan)-inoculum (Azotobacter) interaction for improving yields and nitrogen uptake of maize. Journal of plant nutrition, 28(5): 805-817. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,479 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,186 |