تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 144 |
تعداد مقالات | 1,439 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,143,205 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,788,039 |
تأثیر پوتریسین و کم محلولدهی بر برخی صفات کیفی و عملکرد میوه توتفرنگی رقم سابرینا در شرایط هیدروپونیک | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 60-70 اصل مقاله (683.96 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فریدون احمدی* 1؛ محمدرضا اصغری2؛ رامین حاجی تقی لو3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
3کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
چکیده | ||
امروزه به دلیل جلوگیری از خطرات زیست محیطی و برای تضمین سلامت مصرفکنندگان نیاز به استفاده از ترکیبات سالم و طبیعی در تولید محصولات غذایی بیش از پیش احساس میشود. همچنین به دلیل کمبود آب و خشکسالی صرفهجویی در مصرف آب ضروری میباشد. در این پژوهش اثر محلولپاشی پوتریسین (صفر و 2 میلیمولار) و کم محلولدهی در سه سطح (140، 180 و 220 میلیلیتر در روز) بر کیفیت و عملکرد کل میوه توتفرنگی رقم سابرینا در شرایط هیدروپونیک بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار مواد جامد محلول، فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدان کل در تیمار ترکیبی پوتریسین 2 میلیمولار و کم محلولدهی 140 میلی لیتر در روز بدست آمد. مناسبترین وضعیت ظاهری میوه و بیشترین عملکرد کل در اثر تیمار ترکیبی پوتریسین 2 میلیمولار و محلولدهی 180 میلیلیتر در روز حاصل شد. همچنین بیشترین اسیدیته قابل تیتراسیون در شاهد (محلولدهی220 میلیلیتر در روز) ثبت شد. بر اساس این پژوهش، کاربرد پوتریسین میتواند در بهبود خواص کمی و کیفی میوه توتفرنگی در شرایط کممحلول دهی مفید واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تنظیمکنندههای رشد گیاهی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ کشت بدون خاک؛ کیفیت میوه و محلول غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,553 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,747 |