تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 144 |
تعداد مقالات | 1,439 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,143,265 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,788,093 |
تأثیر محلولپاشی برگی پوتریسین و پرولین بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پوست و گوشت میوه دو گونه مرکبات در پاسخ به تنش دمای پایین | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 1، دوره 3، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 1-12 اصل مقاله (1.65 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سهیلا محمدرضاخانی* 1؛ جعفر حاجی لو2؛ فرخنده رضانژاد3 | ||
1دانشجوی دکتری میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
3استاد گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
چکیده | ||
گونههای مختلف مرکبات، به دماهای پایین، حساس میباشند. امروزه از تنظیم کنندههای رشد به منظور کاهش اثرات منفی تنشها استفاده میگردد. در این پژوهش، تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در پوست و گوشت میوه دو گونه مرکبات تیمار شده با غلظتهای مختلف پوتریسین و پرولین تحت دماهای کم بررسی شد. بدین منظور، شاخههای درختان مورد آزمایش، 24 ساعت قبل از قرارگیری در معرض دماهای کم با اسید آمینه پرولین با غلظتهای 0، 15 و 20 میلیمولار و پوتریسین با غلظتهای 0، 5 و 10 میلیمولار محلولپاشی و سپس شاخههای میوههای تیمار شده به مدت سه ساعت در معرض دماهای 1+، 1- و 3- درجه سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که در دو گونه مرکبات (نارنگی کارا و پرتقال والنسیا) کاهش دما درمیوههای بدون تیمار (شاهد)، سبب کاهش میزان قندهای احیاکننده و افزایش میزان ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها و قندهای محلول پوست و گوشت میوههای نارنگی و پرتقال شد. تیمار میوه ها با غلظتهای مختلف پوتریسین و پرولین افزایش معنیداری در میزان ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها و قندهای محلول نسبت به نمونه های شاهد نشان داد و بالاترین میزان این شاخص، در تیمار 20 میلیمولار پرولین و 10 میلیمولار پوترسین مشاهده گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش دمای کم؛ فلاونوئید؛ قندهای احیا کننده؛ گونههای مرکبات؛ گونههای واکنشگر اکسیژن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,749 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,382 |