| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 174 |
| تعداد مقالات | 1,695 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,875,482 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,344,217 |
تأثیر ژنوتیپهای مختلف گردهزا بر برخی ویژگیهای کمی، کیفی و عملکرد خرمای کشت بافتی رقم "زاهدی" | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| مقاله 3، دوره 2، شماره 2، بهمن 1396، صفحه 41-53 اصل مقاله (530.38 K) | ||
| نویسندگان | ||
| مصیب سیاه سر1؛ مسعود خضری* 2؛ ایرج توسلیان3 | ||
| 1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
| 2استادیار گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
| 3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
| چکیده | ||
| خرما یکی از مهمترین محصولات باغی کشور میباشد و کیفیت و عملکرد میوه این درخت تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی به ویژه نوع منبع گرده میباشد. به منظور بررسی تأثیر منابع مختلف گرده بر خصوصیات کمی و کیفی میوه خرمای کشت بافتی رقم"زاهدی"، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه ژنوتیپ گرده زا (M001، M002 و M003) و مراحل مختلف رشدی میوه (خارک، رطب و تمر) و در چهار تکرار انجام گردید. خصوصیات کمی و کیفی میوه در مراحل مختلف رشدی میوه (خارک، رطب و تمر) اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که طول، قطر، وزن میوه و هسته، pH، اسیدیته قابل تیتر (TA)، مواد جامد محلول(TSS) وTSS/TA، قندکل و عملکرد تحت تأثیر ژنوتیپ گردهزا و مرحله رشد میوه واقع شده است. در همه ژنوتیپهای مورد مطالعه، اندازه و حجم میوه و هسته و مقدار TA میوه از مرحله خارک به مرحله تمر کاهش و مقدار TSS، pH، نسبت TSS/TA و مقدار قند کل افزایش معنیداری یافت. مشخص گردید که ژنوتیپ نر M003 در مقایسه با سایر ژنوتیپهای نر مورد بررسی، باعث بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوه و در نهایت افزایش عملکرد (9/28 کیلوگرم) خرمای رقم "زاهدی" میگردید. | ||
| کلیدواژهها | ||
| تشکیل میوه؛ زنیا؛ متازنیا؛ منبع گرده | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,891 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,560 |
||