تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,559 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,506 |
تعیین برخی خواص شیمیایی میوه کیوی با استفاده از روش غیرمخرب فراصوت | ||
علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 1، شهریور 1395، صفحه 92-100 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نسترن جمشیدی1؛ عادل حسین پور* 2؛ حسن ذکی دیزجی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایران | ||
2استادیار گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه، ایران | ||
3استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر تولید و صادرات کیوی در کشور رشد فزایندهای داشته است. تدوین استانداردهایی جهت بازارپسندی این محصول ضروری میباشد و لازمهی آن آگاهی از خواص محصول است. بکارگیری یک روش غیرمخرب با عملکرد بالا جهت تعیین خواص کیفی محصولات کشاورزی، هدف پژوهشگران در این زمینه بوده است. در این تحقیق از آزمون فراصوت و تلفیق آن با شبکه عصبی مصنوعی به عنوان یک روش غیرمخرب و هوشمند جهت تعیین برخی از خواص شیمیایی کیوی استفاده شده است. نمونه های مورد آزمایش، 150 عدد کیوی رقم هایوارد بودند که در هفته اول، چهارم و هفتم پس از برداشت، مورد آزمایش قرار گرفتند. ابتدا آزمایش فراصوت روی نمونهها صورت گرفت، سپس با استفاده از روشهای مخرب، اسیدیته و ماده جامد محلول تعیین شدند. نتایج آزمایشهای مخرب نشان داد که خواص شیمیایی کیوی در سه مرحله آزمایش، تفاوت معنیداری با همدیگر دارند. تحلیل دادههای فراصوت با استفاده از شبکههای عصبی انجام شد. خصوصیت دامنهی سیگنال در حوزه زمان و چگالی طیف توان در حوزه فرکانس به عنوان ورودی شبکه و دادههای حاصل از آزمونهای مخرب به عنوان خروجی انتخاب شدند. تعداد نرونها در لایه مخفی از طریق به حداقل رسانی میانگین مربعات خطا (MSE) تعیین گردید. با استفاده از شبکه MLP با تعداد 23 نرون در لایه ورودی، میزان ماده جامد محلول و اسیدیته به ترتیب با دقت 7/98 و 9/96 درصد ارزیابی شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
فراصوت؛ شبکه عصبی مصنوعی؛ کیوی؛ اسیدیته؛ مواد جامد محلول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,288 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 850 |