تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,324,070 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,950,210 |
مطالعه سینتیک خشک کردن ذرت به روش جریان هوای گرم | ||
علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 2، بهمن 1393، صفحه 88-99 اصل مقاله (2.61 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فاروق شریفیان* 1؛ محمد کاوه2 | ||
1استادیار گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه | ||
2دانش آموخته مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا | ||
چکیده | ||
در این تحقیق با ساخت و به کارگیری یک دستگاه خشک کن آزمایشگاهی بستر ثابت، فرآیند خشک کردن ذرت به صورت لایه نازک مطالعه شد. با استفاده از طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی، تأثیر تغییرات دو عامل دمای خشک کردن در سه سطح 40، 50 و 60 درجه سلسیوس و سرعت جابجایی هوای گرم در چهار سطح 1، 1/5، 2 و 2/5 متر بر ثانیه بر روی پارامترهای زمان خشک کردن، ضریب نفوذ مؤثر رطوبت، انرژی فعالسازی و میزان مصرف انرژی مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر فاکتورهای دما و سرعت هوا بر روی زمان خشک شدن معنی دار می باشد. سرعت هوای ورودی بر خلاف دما اثر معکوس بر روی زمان خشک شدن داشت. افزایش دما از 40 به 60 درجه سلسیوس، 63 درصد زمان خشک شدن را کاهش داد و تغییر سرعت از 1 به 2/5 متر بر ثانیه، 19 درصد زمان خشک شدن را افزایش داد. مقادیر محاسبه شده ضریب نفوذ از مقدار10-10×8 مترمربع بر ثانیه مربوط به دمای 40 درجه سلسیوس تا 10-10×31 مترمربع بر ثانیه در دمای 60 درجه سلسیوس متغیربود. مقدار انرژی فعالسازی نیز بین 47/49 تا 47/69 کیلوژول بر مول تغییر کرد. میزان مصرف انرژی با افزایش دما کاهش و با افزایش سرعت هوای ورودی افزایش پیدا کرد. به طوری که کمترین میزان مصرف انرژی برابر با 4/06 کیلووات ساعت در دمای 60 درجه سلسیوس و سرعت 1 متربر ثانیه و بیشترین مقدار آن یعنی 42/02 کیلووات ساعت در دمای 40 درجه سلسیوس و سرعت 2/5 متر بر ثانیه حاصل شد. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی فعال سازی؛ انرژی مصرفی؛ خشک کردن؛ ذرت؛ ضریب نفوذ مؤثر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,101 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 846 |