تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,271,308 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,906,133 |
اثر نوع محلول شستشو و دمای خشک کردن بر خواص کیفی- چشایی خرمای رقم استعمران | ||
علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 2، بهمن 1392، صفحه 65-78 اصل مقاله (3.1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عیسی حزباوی1؛ محمدهادی خوش تقاضا* 2؛ احمد مستعان3؛ احمد بناکار4 | ||
1دانشجوی دکتری گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور | ||
4استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
میوه خرما (Phoenix dactylifera L) رقم استعمران، محصولی نیمه خشک است که جزء محصولات مهم صادرات ایران میباشد. این رقم در مناطق پر از گرد و غبار رشد میکند که باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه بازارپسندی و صادرات آن میشود. به منظور تعیین تأثیر تیمارهای پس از برداشت بر خواص کیفی آن، اثر نوع محلول شستشو و دمای خشک کردن بر این رقم مورد مطالعه قرار گرفت. این رقم خرما، در مرحله تمر، پس از شستشو با آب، اسید استیک 2% و کلرید سدیم 2% با دماهای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس خشک گردید. ویژگیهای کیفی- چشایی مورد بررسی در این تحقیق شامل طعم و مزه، رنگ ظاهری، نرمی بافت، تمیزی و مطلوبیت کلی بود. در این تحقیق از 25 نفر بومی با تجربه در محدوده سنی بین 20-40 سال برای انجام آزمون چشایی استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمار شستشوی خرما با اسید استیک 2% و سپس خشک کردن آن با دمای 70 درجه سیلسیوس بهترین نتیجه را داشت و اختلاف معنیدار در سطح 1% با تیمار شاهد ایجاد نمود. امتیاز مطلوبیت کلی این تیمار 84/6% بود. | ||
کلیدواژهها | ||
خرمای استعمران؛ شستشو؛ خشک کردن؛ خواص کیفی- چشایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,005 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 598 |