تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,513 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,344,192 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,973,982 |
بهینه سازی مصرف انرژی در فرآیند خشک کردن سیب با استفاده از امواج مایکروویو | ||
علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی | ||
مقاله 2، دوره 1، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 9-26 اصل مقاله (1.87 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
امین حاضر وظیفه1؛ علی محمد نیکبخت* 2؛ پرویز احمدی مقدم2 | ||
1دانشجوی دکترای مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
2استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
اهمیت بسیار زیاد سیب در ایران، ارزش افزوده قابل توجه آن پس از فرآوری و از طرفی بروز مشکلات تأمین انرژی جهت خشک کردن این محصول ارزشمند، باعث شده است تا در طی سالهای اخیر روشهای متعددی برای کاهش زمان و انرژی مصرفی در زمینه فرآوری سیب پیشنهاد گردد. در این تحقیق مطالعه و بهینه سازی مصرف انرژی دریک خشککن ترکیبی مایکروویو-جریان هوایگرم انجام شد. در این خشککن برای تولید امواج مایکروویو از یک لامپ مگنترون با توان نامیkW3/1 و فرکانسGHz45/2 استفاده گردید. به منظور تولید جریان هوای گرماز 6 گرمکنW 700به همراه دمندهای با دور 1750 دور بر دقیقه استفاده شد.ارزیابی سیستم خشککردن برشهای سیب با معیارهایزمان و میزان کل انرژی مصرفی در طول فرآیند خشکشدن در مقابل تغییرات توان مایکروویو (W500، W 1000،W1500 وW2000)، دمای هوا (oC40، oC50، oC60 و oC70) و سرعت هوای ورودی (m s-15/0،m s-1 1،m s-1 5/1 و m s-12) در سه روش خشک کردن جریان هوای گرم، مایکروویو و ترکیب مایکروویو-جریان هوای گرم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین زمان انجام فرآیند در روش جریان هوای گرم با دمای هوایoC40 و سرعت هوایm s-15/0 بوده و کمترین زمان صرف شده نیز در روش ترکیبی با توان مایکروویو W2000، دمای هوایoC 70و سرعت هوایm s-1 2 مشاهده میشود. همچنین بیشترین میزان مصرف انرژی در روش جریان هوای گرم با دمای هوایoC40 و سرعت هوایm s-12 و کمترین میزان مصرف انرژی در روش مایکروویو با توان W2000 رخ داد. | ||
کلیدواژهها | ||
خشک کردن؛ سیب؛ مایکروویو؛ مصرف انرژی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 943 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 713 |