تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,294,298 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,922,588 |
بررسی عملکرد مرغ های تخمگذار تجاری و بلدرچینهای تخمگذارِ ژاپنی در پاسخ به جیره های حاوی سطوح مختلف پروتئین و سیاه دانه(.Nigella sativa L) | ||
پژوهش نامه علوم طیور | ||
مقاله 8، دوره 1، شماره 1، اسفند 1393، صفحه 69-80 اصل مقاله (936.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سید هادی گلدانی* 1؛ بهروز دستار2؛ محمود شمس مشرق2؛ سید رضا هاشمی3؛ امید عشایری زاده3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2دانشیار دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
3استادیار دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش در دو آزمایش جداگانه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین و سیاه دانه بر عملکرد مرغهای تخمگذار تجاری و بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی انجام شد. در آزمایش اول، تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار تجاری سویهیLSL ، در سن 44 هفتگی به 6 گروه همسان از نظر وزن تقسیم شدند. هر گروه دارای 4 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار بود. در آزمایش دوم، تعداد 216 قطعه بلدرچین تخمگذار ژاپنی در سن 10 هفتگی به 6 گروه دارای 4 تکرار و 9 قطعه بلدرچین در هر تکرار استفاده شد. پرندگان آزمایشی به مدت 10 هفته در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 شامل 2 سطح پروتئین جیره(توصیه شده و 85 درصد توصیه شده) و 3 سطح سیاهدانه(صفر، 5/1 و 3 درصد سیاه دانه) پرورش داده شدند. نتایج هر دو آزمایش نشان دادکه کاهش سطح پروتئین جیره سبب افزایش معنیدار ضریب تبدیل خوراک در مرغهای تخمگذار و بلدرچینهای ژاپنی شد(05/0>P). درصد تخمگذاری و وزن تودۀ تخم در مرغهای تخمگذار تغذیه شده با سطح پروتئین متعادل بیشتر از مرغهای تغذیه شده با سطح کم پروتئین بود(05/0>P). در بلدرچینهای ژاپنی، درصد تخمگذاری و وزن تودۀ تخم پرندگان تغذیه شده با سطح پروتئین متعادل اختلاف معنیداری با پرندگان تغذیه شده با جیرۀ کم پروتئین نداشت(05/0<P). در مرغهای تخمگذار، استفاده از جیرۀ حاوی پروتئین متعادل و سیاه دانه سبب بهبود معنیدار وزن تخم شد(05/0>P). | ||
کلیدواژهها | ||
تولید تخم؛ وزن تودۀ تخم؛ ضریب تبدیل خوراک؛ مصرف خوراک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,548 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,852 |