تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,492 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,294,482 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,922,717 |
تاثیر عصاره آویشن بر میزان مواد مغذی و رنگ گوشت جوجه های گوشتی دریافت کننده نیترات سدیم در آب آشامیدنی | ||
پژوهش نامه علوم طیور | ||
مقاله 5، دوره 1، شماره 1، اسفند 1393، صفحه 38-47 اصل مقاله (683.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
توحید بومی1؛ محسن دانشیار* 2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
در این آزمایش، از 220 قطعه جوجۀ نر یک روزه سویۀ راس(308) در 5 گروه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف صفر، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد عصارۀ آویشن در آب آشامیدنی حاوی نیترات سدیم(4/27 میلیگرم در لیتر) بر کیفیت، میزان مواد مغذی و رنگ گوشت جوجههای گوشتی و در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت .نتایج نشان داد که مصرف عصارۀ آویشن یا نیترات، تأثیری بر میزان مواد مغذی گوشت ران(خاکستر، پروتئین خام، چربی خام و اسیدیته) جوجههای گوشتی بجز رطوب ندارد. مصرف نیترات، میزان رطوبت گوشت را بهطور معنیداری کاهش داد، در حالی که مکملسازی عصارۀ آویشن، سطح آن را افزایش داد. در مقایسههای مستقل هم مصرف عصارۀ آویشن بهطور معنیداری منجر به افزایش رطوبت گوشت گردید. همچنین شاخصهای رنگ گوشت روشنی(L)، کاهش قرمزی (a)و زردی(b) تحت هیچکدام از تیمارهای آزمایشی واقع نشد. به علاوه میزان نیتریت گوشت جوجههای تیمارهای مختلف آزمایشی مشابه بود. بهطور کلی، اگرچه مصرف نیترات یا عصارۀ آویشن تأثیری بر میزان مواد مغذی(بجز رطوبت) و رنگ گوشت ران جوجههای گوشتی ندارد، اما اثرات آنتیاکسیدانی عصارۀ آویشن با حذف رادیکالهای آزاد، از دهیدراته شدن سلولهای گوشت ران جلوگیری کرده، در نتیجه رطوبت گوشت را افزایش داده است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته؛ پروتئین خام؛ چربی خام؛ رنگ گوشت؛ رطوبت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,060 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,968 |