تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,293,709 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,922,144 |
بررسی سطوح مختلف پودر آویشن(Thymus vulgaris) و ویرجینامایسین بر عملکرد، برخی ویژگی های لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی | ||
پژوهش نامه علوم طیور | ||
مقاله 4، دوره 1، شماره 1، اسفند 1393، صفحه 28-37 اصل مقاله (863 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سلیمه یزدانی1؛ زربخت انصاری2؛ سارا بهشتی مقدم* 1؛ محمد علی بهروزلک3 | ||
1فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
2استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
3دانشجوی دکترای تغذیۀ طیور دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، از 195 قطعه جوجه خروس یک روزۀ سویۀ راس با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر آویشن(Thymus vulgaris) و آنتیبیوتیک ویرجینامایسین بر عملکرد، برخی ویژگیهای لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی به مدت 6 هفته استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار و 13 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد(بدون افزودنی)، سه سطح پودر آویشن(5/0، 1 و 5/1 درصد) و یک سطح آنتیبیوتیک ویرجینامایسین(15/0 درصد) بودند. نتایج نشان داد که جوجههای تغذیه شده با سطوح 1 و 5/1 درصد پودر آویشن در دورۀ پایانی و کل دوره، مصرف خوراک کمتری در مقایسه با جوجههای دریافتکنندۀ آنتیبیوتیک داشتند. همچنین جوجههای تغذیه شده با سطوح مختلف پودر آویشن، افزایش وزن بیشتری در دورۀ رشد و ضریب تبدیل خوراک کمتری در دورۀ رشد و پایانی نسبت به جوجههای تغذیه شده با آنتیبیوتیک و تیمار شاهد داشتند. بیشترین درصد وزن لاشه و سینه در جوجههای دریافتکنندۀ 1 و 5/1 درصد پودر آویشن مشاهده شد. استفاده از سطوح مختلف پودر آویشن در جیرۀ جوجههای گوشتی موجب کاهش معنیدار چربی حفرۀ شکمی نسبت به جوجههای تیمار آنتیبیوتیک گردید. همچنین کمترین کلسترول و LDL پلاسما نیز مربوط به جوجههای دریافتکنندۀ پودر آویشن بود. بهطور کلی، استفاده از پودر آویشن موجب بهبود عملکرد، برخی از صفات لاشه و فراسنجههای خونی میشود و لذا میتواند جایگزین خوبی برای آنتیبیوتیکهای محرک رشد باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ چربی حفرۀ شکمی؛ ضریب تبدیل خوراک؛ کلسترول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,038 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,218 |