تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,293,399 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,921,924 |
تاثیر سطوح مختلف عصاره علف چای (Hypericum perforatum) و آنتی بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگیهای لاشه و خصوصیات گوشت سینه و ران جوجه های گوشتی | ||
پژوهش نامه علوم طیور | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 1، اسفند 1393، صفحه 18-27 اصل مقاله (865.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سارا بهشتی مقدم* 1؛ زربخت انصاری2؛ حمید دلدار2؛ سید علی جعفرپور2 | ||
1فارغالتحصیل کارشناسیارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات مختلف گیاه علف چای(Hypericumperfotatum) و آنتیبیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی انجام شد. در این پژوهش، از 180 قطعه جوجهی گوشتی نر سویۀ راس 308 استفاده شد. این پژوهش طی شش هفته و در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار(پن) در هر تیمار و 12 قطعه جوجه در هر پن انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد(بدون افزودنی)، سه سطح عصارۀ علفچای(25/0، 50/0 و75/0گرم درکیلوگرم جیره)، و آنتیبیوتیک نئومایسین(2/0 گرم درکیلوگرم جیره) بودند. برای اندازهگیری تردی گوشت از تست فشاری با پروپ دندانی(TA7) استفاده شد و تست تجزیه و تحلیل ترکیب بافت با پروپ استوانهای(TA25) انجام گرفت. جوجههای تغذیه شده با آنتیبیوتیک، بیشترین مصرف خوراک را در کل دوره، نسبت به جوجههای تغذیه شده با علفچای داشتند(05/0>P). افزودن عصارۀ علفچای بهطور معنیداری میزان پروتئین سینه و ران را افزایش داد(05/0P<). بهعلاوه جوجههای دریافتکنندۀ 5/0گرم علفچای، کمترین درصد چربی حفرۀ شکمی را نسبت به جوجههای تغذیه شده با جیرههای شاهد و حاوی آنتیبیوتیک داشتند(05/0P<). بیشترین مقدار شاخص قابلیت ارتجاعی و کمترین مقدار سختی و قابلیت جویدن، در گوشت ران جوجههای تغذیه شده با 5/0 گرم علفچای مشاهده شد(05/0P<). بیشترین سختی سینه و ران، در تست فشاری مربوط به جوجههای تغذیه شده با آنتی بیوتیک بود. یافتههای حاصل از این پژوهش نشان داد که افزودن سطوح مختلف علف چای به جیره میتواند سبب بهبود کیفیت گوشت پرنده گردد و لذا میتواند بهعنوان جایگزین آنتیبیوتیک در جیرۀ طیور، برای بهبود کیفیت گوشت استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین گوشت؛ تردی گوشت؛ کیفیت گوشت؛ مصرف خوراک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,015 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,297 |