
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 158 |
تعداد مقالات | 1,583 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,511,776 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,097,911 |
تاثیر پوشش خوراکی برهموم و عصاره برگ زیتون بر حفظ بازارپسندی و افزایش عمر انبارداری میوه آلو رقم شابلون | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 اردیبهشت 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2023.54761.1285 | ||
نویسندگان | ||
سهیل یوسف زاده ولنده1؛ محمد فتاحی* 2؛ زینب علیزاده3؛ رامین حاجی تقی لو4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
3دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
4کارشناس گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
امروزه به دلیل مشکلات زیست محیطی و توجه به نیاز های مرتبط با سلامت انسانی، در سال های اخیر استفاده از پوشش-های خوراکی مبتنی بر ترکیبات طبیعی مورد توجه پژوهشگران قرارگرفته است. ترکیبات ثانویه موجود در عصاره برگ زیتون و برهموم که محصولی جانبی از کندو زنبور عسل میباشد، در بحث پس از برداشت در دههی اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه دو نوع پوشش خوراکی برای افزایش عمر قفسهای میوه آلو میباشد. براساس نتایج آزمایشات انجام گرفته، میوههای تیمار شده با پوشش خوراکی برهموم درصد کاهش وزن کمتری نسبت به میوههای تیمار شده با عصاره برگ زیتون و شاهد داشتند. به طوریکه که بعد از 57 روز انبارمانی درصد کاهش وزن درتیمارها به ترتیب 18/64، 21/83 و 28/36 درصد بود. میزان سفتی بافت میوه نیز در پایان دوره انبارداری در میوههای پوشش داده شده با پوشش خوراکی برهموم با میزان 3 کیلوگرم بر سانتی مترمربع بیشترین مقدار را در بین همه تیمارها داشت. در اثر پوشش دادن میوه ها با پوشش خوراکی برهموم کاهش کمتری در میزان قند محلول و افزایش کمتری در میزان pH میوهها مشاهده شد. تیمار میوهها با پوشش خوراکی برهموم منجر به حفظ شاخص رنگ نسبت به سایر میوههای شاهد و تیمارشده با عصاره هیدروالکلی برگ زیتون شد و میوههای تیمار شده با برهموم در پایان 57 روز انبارداری با 44/77 درصد بیشترین میزان ظرفیت آنتیاکسیدانی را در بین همه تیمارها داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ سفتی بافت میوه؛ قندمحلول؛ کاهش وزن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |