تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,953 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,009 |
کاهش آسیب سرمازدگی، پوسیدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه انار رقم ملس ساوه با تیمار L-آرژنین | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 10، دوره 7، شماره 2، اسفند 1401، صفحه 104-118 اصل مقاله (877.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2021.53619.1183 | ||
نویسندگان | ||
سیدمحمد حسینی ملا1؛ سمیه رستگار* 2؛ ولی اله قاسمی عمران3؛ اورنگ خادمی4 | ||
1دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
3استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، ساری، ایران. | ||
4استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
انار از میوههای نیمه گرمسیری است که در ایران بصورت تجاری کشت میشود. از مهمترین عوامل در کاهش کیفیت انار در زمان انبارمانی، آسیب سرمازدگی است. در این پژوهش کارایی تیمار غوطهوری در L-آرژنین بر میزان پوسیدگی، تولید اتیلن و فعالیت سیستم آنتیاکسیدانی میوه انار رقم ملس ساوه طی مدت120روز نگهداری در دمای1±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی حدود 85-80 ارزیابی شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با 3 تکرار به ازای هر تیمار بود. نتایج نشان داد که تیمار L-آرژنین باعث کاهش نشت یونی و آسیب سرمازدگی میوه انار گردید و همچنین میزان تولید اتیلن، توسعه پوسیدگی و افزایش پراکسید هیدروژن و پلیفنلاکسیداز پوست را مهار کرد. فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز، فنیلآلانینآمونیالیاز در بافت پوست میوه انار تیمار شده با L-آرژنین افزایش یافت. این نتایج نشان داد که تیمار L-آرژنین مجموعهای از پاسخهای فیزیولوژیکی را برای تأخیر در قهوهای شدن پوست و بهبود کیفیت انبارمانی انار تحریک میکند. درمجموع، این یافتهها نشان داد که تیمار L-آرژنین (1 میلی مولار) یک روش مفید برای بهبود کیفیت و به تأخیر انداختن سرمازدگی پسازبرداشت میوه انار بوده و مسیر آنتیاکسیدانی نقش مهمی در این روند بازی می کند. | ||
کلیدواژهها | ||
اتیلن؛ اسکورباتپراکسیداز؛ فنیلآلانینآمونیالیاز؛ قهوهای شدن؛ کیفیت پس ازبرداشت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,273 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 604 |