تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,537 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,450 |
اثر تغذیه نیتروژن بهاره و پاییزه بر صفات کمی و کیفی توت فرنگی رقم کاماروسا | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 6، دوره 7، شماره 2، اسفند 1401، صفحه 57-68 اصل مقاله (763.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2022.53638.1185 | ||
نویسندگان | ||
امیرعلی محمدی1؛ مهدی حدادی نژاد* 2؛ کامران قاسمی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشد فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
2استادیار گروه باغبانی، دانشکده علوم زراعی و پژوهشکده فناوریهای زیستی گیاهان دارویی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
3استادیار گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
چکیده | ||
توتفرنگی از مهمترین ریز میوه هاست که میتواند بیشتر از یک سال نیز در مزرعه بماند، لذا شناخت تأثیر تغذیه در سال اول بر عملکرد سال دوم این محصول مهم میباشد. این پژوهش در بستر خاکی و بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. فاکتور اول شامل تغذیه نیتروژن بهاره در سه سطح (0 و 150 و 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به شکل اوره) بهصورت یک هفته در میان و فاکتور دوم کوددهی پاییزه در سه سطح (0 و 50 و 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن به شکل اوره) از اواخر شهریور تا اوایل مهر بود. نتایج نشان داد در بوتههای تیمار شده با نیتروژن پاییزه (100 کیلوگرم در هکتار) بیشترین تعداد طوقه (3/43) و اندازه حبه (طول 4/37 سانتیمتر و عرض 3/42 سانتیمتر) و در تیمار نیتروژن بهاره (300 کیلوگرم در هکتار) و پاییزه (100 کیلوگرم در هکتار) بیشترین تعداد گل (53)، وزن حبه (24/35) و بالاترین عملکرد (1016/37 گرم در بوته) حاصل گردید. بیشترین مقدار آنتوسیانین و درصد مهار رادیکالهای آزاد در تیمار شاهد (بهترتیب 15/45 میلیگرم بر لیتر آبمیوه و 72/93 درصد) مشاهده شد. از نظر میزان ویتامین ث، تیمار نیتروژن بهاره (150 کیلوگرم در هکتار) صرفنظر از میزان کود نیتروژن پاییزه، بیشترین ویتامین ث (33 میلیگرم بر کیلوگرم) را تولید نمود. بهطور کلی نتایج حاکی از آن است که کاربرد سطوح بالای نیتروژن در بهار و پاییز میتواند در سال دوم، عملکرد توتفرنگی را افزایش دهد، اگرچه نسبتهای بالای نیتروژن میتواند از ارزش غذایی میوه توتفرنگی بکاهد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش غذایی؛ اوره؛ درصد مهار؛ طوقه؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,347 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 724 |