تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,540 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,467 |
اثر کاربرد قبل از برداشت اسید هیومیک روی بهبود عمر انبار مانی توت فرنگی (Fragaria × ananassa Duch.) رقم پاروس | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 2، اسفند 1401، صفحه 12-21 اصل مقاله (469.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2023.121283 | ||
نویسندگان | ||
ژیلا رئیسی* 1؛ زهرا پاک کیش2 | ||
1دانشجویی کارشناسی ارشد، بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
2دانشیار بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی تأثیر محلول پاشی غلظت های مختلف اسیدهیومیک بر حفظ کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم پاروس، پژوهش حاضر در یک گلخانه ای در جیرفت در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید. برای این منظور بوته های توت فرنگی با غلظتهای صفر، 12/5، 25 و 50 میلی گرم بر لیتر اسید هیومیک در مرحله شروع گلدهی محلول پاشی شدند. میوه ها پس از برداشت در دمای 1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد به مدت 20 روز نگهداری شدند و صفاتی شامل سفتی، مواد جامد محلول کل، اسیدیته، میزان پوسیدگی، کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتراسیون میوه ها طی انبارمانی، اندازه گیری شدند. نتایج بدست آمده نشان داد، تیمار 50 میلی گرم بر لیتر اسید هیومیک، بیشترین اثر را روی حفظ استحکام میوه (سفتی)، مواد جامد محلول کل و اسیدیته قابل تیتراسیون داشت. میوه های تیمار شده با اسیدهیومیک50 میلی گرم بر لیتر، کمترین درصد کاهش وزن، پوسیدگی و اسیدیته را طی انبارمانی نشان دادند. سایر تیمارها نیز با شاهد تفاوت معنی دار داشتند. براساس نتایج پژوهش حاضر، غلظت 50 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک بیشترین تاثیر را در حفظ کیفیت پس از برداشت و افزایش عمر انبارمانی میوه توتفرنگی رقم پاروس داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهیومیک؛ انبارمانی؛ توتفرنگی؛ کیفیت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,207 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 654 |