تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,945 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,007 |
اثر مواد کاهنده تعرق بر صفات مورفوفیزیولوژیکی زیتون رقم ماری | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 10، دوره 7، شماره 1، شهریور 1401، صفحه 111-120 اصل مقاله (419.91 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2022.52506.1083 | ||
نویسندگان | ||
جواد محزون1؛ یاور شرفی* 2؛ سید جلال طباطبایی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشد میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد، تهران، ایران. | ||
2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد، تهران، ایران. | ||
3استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
زیتون (Olea Europea L.) از مهمترین محصولات باغبانی است که کشت آن در اکثر مناطق ایران بدلیل نیاز آبی کمتر نسبت به سایر درختان میوه بویژه در مناطق خشک و نیمه خشک نیمه گرمسیری رو به افزایش است. با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک ایران، استفاده از روشهای کشتی که با کاهش مصرف آب مصرفی درختان میوه همراه باشد، اهمیت فراوانی دارد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر مواد کاهنده تعرق و توری سایه بان بر خصوصیات مورفوفیزیولوژیک و درصد روغن زیتون در یک رقم بومی ایران بنام "ماری" انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار شامل تالک، اکسیدروی، سیلیس، کائولین،TSZ (ترکیب تالک، سیلیس و اکسیدروی)،TSZK (ترکیب تالک، سیلیس، اکسیدروی و کائولین)، توری سایهبان و شاهد در سه تکرار انجام گرفت. صفات رشدی میوه و صفات کیفی پس از برداشت محصول مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد مواد کاهنده تعرق با ایجاد یک لایه پوششی روی سطح برگ و میوه، دما را نسبت به شاهد کاهش دادند. در بین مواد کاهنده تعرق TSZK سبب کاهش چهار درجه سانتیگراد دمای برگ و میوه شد. همچنین، بیشترین تأثیر را بر وزن تر میوه، وزن تر گوشت، وزن خشک گوشت میوه داشته و باعث افزایش طول و قطر میوه شد. بطورکلی مواد کاهنده تعرق باعث بهبود خصوصیات کیفی میوه و افزایش درصد روغن، از طریق کاهش دمای برگ و میوه شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
درصد روغن؛ رشد و نمو میوه؛ زیتون؛ مواد کاهنده تعرق | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,200 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 707 |