تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,271,239 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,905,998 |
بررسی توابع همبستگی کانونی صفات مورفوفیزیولوژی و بیوشیمیایی انگور یاقوتی سیستان | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 1، شهریور 1401، صفحه 80-89 اصل مقاله (403.76 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2022.54003.1215 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه بیدرنامنی* 1؛ زینب محکمی2؛ مهدی شعبانی پور3 | ||
1استادیار پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل. ایران | ||
2استادیار پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل. ایران | ||
3دانشجوی دکترای حشره شناسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک. ایران | ||
چکیده | ||
انگور یاقوتی سیستان زودرس ترین انگور ایران است و با توجه به شرایط آب و هوایی خاص این منطقه بهترین محصول اقتصادی و تجاری را تولید می کند. این پژوهش برای تبیین همبستگی توابع کانونی بین صفات مورفوفیزیولوژی و بیوشیمیایی رقم انگور یاقوتی سیستان در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل انجام شد. صفات مورد مطالعه شامل مواد جامد محلول، اسیدیته کل، شاخص طعم، اسید آسکوربیک (صفات بیوشیمیایی) و کیفیت میوه، درصد پوسیدگی، درصد ریزش حبه ها، درصد کاهش وزن خوشه ها و ماندگاری پس از برداشت (صفات مورفوفیزیولوژی) بود. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار ویژه برای آزمون همبستگی کانونی مربوط به آزمون Hotelling-Lawley Trace و کمترین مقدار ویژه مربوط به آزمون Wilks' Lambda به ترتیب 2/76 و 0/19 است. در بین متغیرهای تابع کانونی مربوط به صفات بیوشیمیایی، متغیر کانونی سوم با 58 درصد بیشترین سهم را در تبیین صفات نشان داد. دو متغیر کانونی اول و دوم به ترتیب دارای 22 و 15 درصد سهم بودند. متغیرهای تابع کانونی مربوط به صفات مورفوفیزیولوژی به ترتیب 32، 23 و 13 درصد را تبیین کردند. بهطورکلی نتایج معادلات کانونی صفات متقابل نشان داد هر چه میزان مواد جامد محلول در انگور سیستانی بالا باشد، کیفیت میوه و ماندگاری پس از برداشت انگور یاقوتی بالاتر می رود درحالیکه درصد پوسیدگی، درصد کاهش وزن خوشه و درصد ریزش حبه ها کاهش می یابد. همچنین هر چه اسیدیته کل در میوه بالا می رود میزان ماندگاری پس از برداشت بیشتر و درصد کاهش وزن خوشه کاهش می یابد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته کل؛ توابع؛ درصد پوسیدگی؛ شاخص طعم؛ ضرایب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,246 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 778 |