تعداد نشریات | 9 |
تعداد شمارهها | 110 |
تعداد مقالات | 1,122 |
تعداد مشاهده مقاله | 825,770 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 792,779 |
ارزیابی صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی برخی ژنوتیپهای قرهقات (Ribes biberistentii L.) در حوزه آبخیز ایلگنه چای در منطقه ارسباران | ||
پژوهش و توسعه جنگل | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 خرداد 1401 | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/jfrd.2022.53987.1582 | ||
نویسندگان | ||
الناز گلچهره1؛ حبیب شیرزاد2؛ بهاره قربانی3؛ سجاد قنبری ![]() ![]() | ||
1دانش آموختهی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
2- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
3دانش آموخته دکتری، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
4دانشیار، گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
میوه قرهقات از ظرفیت آنتیاکسیدانی بالایی برخوردار است و کشور ایران یکی از مهمترین مراکز تنوع گیاه ارزشمند این میوه محسوب میشود. لذا در پژوهشی پتانسیل این گیاه دارویی ارزشمند در کارهای اصلاحی، تنوع مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و ژنتیکی در منطقه ارسباران مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای اندازهگیری شده شامل ویژگیهای مورفولوژیکی میوه شامل طول، وزن میوه و ویژگیهای فیتوشیمیایی میوه همچون مواد جامد محلول، فنلکل، فلاونوئیدکل، آنتوسیانینکل، ویتامینث، ظرفیتآنتیاکسیدانی براساس روش (DPPH) و فعالیت آنزیم پراکسیداز بوده است. نتایج حاصل از تجزیه خوشهای نشان داد ژنوتیپهای جمع آوری شده به چهار گروه اصلی تقسیم شدند. درگروه نخست 9 ژنوتیپ (R 1; 18; 6; 9; 15; 7; 8; 13; 12) حضور داشتند، ژنوتیپهای این گروه درصفات وزن، طول میوه و مواد جامد محلول شباهتهای بسیاری را دارا بودند. در گروه دوم 3 ژنوتیپ (R 10; 3; 2) حضور داشتند که در صفاتی چون پراکسیداز و آنتیاکسیدان شباهت زیادی با هم داشتهاند. درگروه سوم 4 ژنوتیپ (R 14; 4; 17; 16) حضورداشتند، ژنوتیپهای این گروه درصفات فنل و آنتوسیانین شبیه بودهاند. در گروه چهارم 3 ژنوتیپ (R5; 11; 19) قرار دارند، که در صفاتی چون مواد جامد محلول و آنتیاکسیدان شباهت زیادی دارند، تجزیه کلاستر نتایج حاصل را تایید میکنند. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنلی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ فلاونوئیدکل؛ قرهقات | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 39 |