تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,985 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,028 |
ارزیابی صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی برخی ژنوتیپهای قرهقات (Ribes biberistentii L.) در حوزه آبخیز ایلگنهچای جنگلهای ارسباران | ||
پژوهش و توسعه جنگل | ||
دوره 8، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 181-196 اصل مقاله (647.51 K) | ||
نوع مقاله: علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/jfrd.2022.53987.1582 | ||
نویسندگان | ||
الناز گلچهره1؛ حبیب شیرزاد2؛ سجاد قنبری* 3؛ بهاره قربانی4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2استادیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3دانشیار، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، اهر، ایران | ||
4دانش آموخته دکتری، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
میوه قرهقات از ظرفیت آنتیاکسیدانی بالایی برخوردار است و کشور ایران یکی از مهمترین مراکز تنوع این میوه محسوب میشود. از اینرو در پژوهشی پتانسیل این گیاه دارویی ارزشمند در کارهای اصلاحی، تنوع مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و ژنتیکی در منطقه ارسباران مورد بررسی قرار گرفت. مشخصههای اندازهگیریشده شامل ویژگیهای مورفولوژیکی میوه شامل طول، وزن میوه و ویژگیهای فیتوشیمیایی میوه همچون مواد جامد محلول، فنلکل، فلاونوئیدکل، آنتوسیانینکل، ویتامینث، ظرفیتآنتیاکسیدانی براساس روش (DPPH) و فعالیت آنزیم پراکسیداز بود. نتایج حاصل از تجزیه خوشهای نشان داد ژنوتیپهای جمعآوری شده به 4 گروه اصلی تقسیم شدند. در گروه نخست، 9 ژنوتیپ (R1; 18; 6; 9; 15; 7; 8; 13; 12) حضور داشتند، ژنوتیپهای این گروه در صفات وزن، طول میوه و مواد جامد محلول شباهتهای بسیاری را دارا بودند. در گروه دوم، 3 ژنوتیپ (R10; 3; 2) حضور داشتند که در صفاتی چون پراکسیداز و آنتیاکسیدان شباهت زیادی با هم داشتند. در گروه سوم، 4 ژنوتیپ (R14; 4; 17; 16) حضور داشتند، ژنوتیپهای این گروه در صفات فنل و آنتوسیانین شبیه بودهاند. در گروه چهارم، 3 ژنوتیپ (R5; 11; 19) قرار دارند که در صفاتی چون مواد جامد محلول و آنتیاکسیدان شباهت زیادی دارند، تجزیه و تحلیل خوشهای نتایج حاصل را تایید میکنند. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنلی؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ فلاونوئید کل؛ قرهقات | ||
مراجع | ||
Aneta, W.; Jan, O.; Magdalena, M.; Joanna, W., Phenolic profile, antioxidant and antiproliferative activity of black and red currants (Ribes spp.) from organic and conventional cultivation. International Journal of Food Science & Technology 2013, 48 (4), 715-726.
Anttonen, M. J.; Karjalainen, R. O., High-performance liquid chromatography analysis of black currant (Ribes nigrum L.) fruit phenolics grown either conventionally or organically. Journal of Agricultural and Food Chemistry 2006, 54 (20), 7530-7538.
Borochov-Neori, H.; Judeinstein, S.; Tripler, E.; Harari, M.; Greenberg, A.; Shomer, I.; Holland, D., Seasonal and cultivar variations in antioxidant and sensory quality of pomegranate (Punica granatum L.) fruit. Journal of Food Composition and Analysis 2009, 22 (3), 189-195.
Braga, A. R. C.; Murador, D. C.; de Souza Mesquita, L. M.; de Rosso, V. V., Bioavailability of anthocyanins: Gaps in knowledge, challenges and future research. Journal of Food Composition and Analysis 2018, 68, 31-40.
Burdurlu, H. S.; Koca, N.; Karadeniz, F., Degradation of vitamin C in citrus juice concentrates during storage. Journal of food engineering 2006, 74 (2), 211-216.
Emad, M.; Gheibi, F.; Rasouli, M.; Khanjanzadeh, R.; Mohammadi Jozani, S.; reddish black berry Industrial Medicinal Plant 2012, 40 pages. (In Persian).
Feyzi, F.; Seifi, E.; Varasteh, F.; Hemmati, Kh.; Fereydooni, H.; Evaluation of some biochemical properties of two pomegranate cultivars in three different region. National congress on medicinal plants 2015, 4(12): 39-60. (In Persian).
Figueiredo-González, M.; Martínez-Carballo, E.; Cancho-Grande, B.; Santiago, J.; Martínez, M.; Simal-Gándara, J., Pattern recognition of three Vitis vinifera L. red grapes varieties based on anthocyanin and flavonol profiles, with correlations between their biosynthesis pathways. Food Chemistry 2012, 130 (1), 9-19.
Ghanbari, S., Study on bio-economic aspects of reddish blackberry (Ribes biberistentii Berl. & DC) in Ilgene chay watershed of the Arasbaran forests. Forest Research and Development 2021, 7 (1), 45-62. (In Persian).
Ghanbari, S.; Vaezin, S. M. H.; Shamekhi, T.; Eastin, I. L.; Lovrić, N.; Aghai, M. M., The economic and biological benefits of non-wood forest products to local communities in Iran. Economic Botany 2020, 74 (1), 59-73.
Ghanbari, S.; Jafari, M.; Nasiri, V., Effects of conservation programs in changing the pattern of fuel consumption of villagers in the Arasbaran Forests, Forest Research and Development 2015, 1 (1), 67-83. (In Persian).
Gholizadeh‐Moghadam, N.; Hosseini, B.; Alirezalu, A., Classification of barberry genotypes by multivariate analysis of biochemical constituents and HPLC profiles. Phytochemical Analysis 2019, 30 (4), 385-394.
Giusti, M. M.; Wrolstad, R. E., Characterization and measurement of anthocyanins by UV‐visible spectroscopy. Current protocols in food analytical chemistry 2001 (1), F1. 2.1-F1. 2.13.
He, J.; Giusti, M. M., Anthocyanins: natural colorants with health-promoting properties. Annu. Rev. Food Sci. Technol 2010, 1 (1), 163-187.
Ieri, F.; Innocenti, M.; Possieri, L.; Gallori, S.; Mulinacci, N., Phenolic composition of “bud extracts” of Ribes nigrum L., Rosa canina L. and Tilia tomentosa M. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis 2015, 115, 1-9.
Jalili Marandi, R.; Growing fruits in temperate regions. First Edition. Urmia University Jihad Publications 2004, 260 pages. (In Persian)
Jalili Marandi, R.; Growing small fruits. Third edition. Urmia University Jihad Publications 2010, 297 pages. (In Persian)
Jimoh, F.; Adedapo, A.; Aliero, A.; Afolayan, A., Polyphenolic Contents and Biological Activities of Rumex ecklonianus. Pharmaceutical Biology 2008, 46 (5), 333-340.
Kadir, U.Y.; Sezai, E.; Yasar, Z.; Memnune, S.; Ebru, Y.K.; Preliminary characterization of cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes for their physico-chemical properties. Food Chemistry 2009, 114: 408-412.
Karjalainen, R.; Anttonen, M.; Saviranta, N.; Stewart, D.; McDougall, G.; Hilz, H.; Mattila, P.; Törrönen, R. In A review on bioactive compounds in black currants (Ribes nigrum L.) and their potential health-promoting properties, I International Symposium on Biotechnology of Fruit Species: BIOTECHFRUIT2008 839, 2008; pp 301-307.
Khazaei Poul, M.; Azadfar, D.; Saeedi, Z., Study of genetic diversity Thuja orientalis by Peroxidase marker in reserved forest of Sorkesh. Forest Research and Development 2021, 7 (3), 387-401.
Kuo, C.-L.; Chi, C.-W.; Liu, T.-Y., The anti-inflammatory potential of berberine in vitro and in vivo. Cancer letters 2004, 203 (2), 127-137.
Lyashenko, S.; González-Fernández, M. J.; Gomez-Mercado, F.; Yunusova, S.; Denisenko, O.; Guil-Guerrero, J. L., Ribes taxa: A promising source of γ-linolenic acid-rich functional oils. Food chemistry 2019, 301, 125309.
Manganaris, G. A.; Goulas, V.; Vicente, A. R.; Terry, L. A., Berry antioxidants: small fruits providing large benefits. Journal of the Science of Food and Agriculture 2014, 94 (5), 825-833.
Mohammadi Alaghoz, R.; Darvishzadeh, R.; Alijanpour, A.; Razi, M., Assessment of relationship between morphological variability in sumac population and environmental variants by canonical correlation analysis. Forest Research and Development 2020, 6 (4), 627-643.
Nakano, Y.; Asada, K., Hydrogen peroxide is scavenged by ascorbate-specific peroxidase in spinach chloroplasts. Plant and cell physiology 1981, 22 (5), 867-880.
Navarro, J. M.; Flores, P.; Garrido, C.; Martinez, V., Changes in the contents of antioxidant compounds in pepper fruits at different ripening stages, as affected by salinity. Food chemistry 2006, 96 (1), 66-73.
Neri-Numa, I. A.; Sancho, R. A. S.; Pereira, A. P. A.; Pastore, G. M., Small Brazilian wild fruits: Nutrients, bioactive compounds, health-promotion properties and commercial interest. Food Research International 2018, 103, 345-360.
Nilprapruck, P.; Pradisthakarn, N.; Authanithee, F.; Keebjan, P., Effect of exogenous methyl jasmonate on chilling injury and quality of pineapple (Ananas comosus L.) cv. Pattavia. Science, Engineering and Health Studies 2008, 33-42.
Nour, V.; Trandafir, I.; Cosmulescu, S., Antioxidant capacity, phenolic compounds and minerals content of blackcurrant (Ribes nigrum L.) leaves as influenced by harvesting date and extraction method. Industrial Crops and Products 2014, 53, 133-139.
Raudsepp, P.; Kaldmäe, H.; Kikas, A.; Libek, A.-V.; Püssa, T., Nutritional quality of berries and bioactive compounds in the leaves of black currant (Ribes nigrum L.) cultivars evaluated in Estonia. Journal of Berry Research 2010, 1 (1), 53-59.
Reque, P. M.; Steffens, R. S.; Jablonski, A.; Flôres, S. H.; Rios, A. d. O.; de Jong, E. V., Cold storage of blueberry (Vaccinium spp.) fruits and juice: Anthocyanin stability and antioxidant activity. Journal of Food Composition and Analysis 2014, 33 (1), 111-116.
Rezaei, M.; Ebadi, A.; Reim, S.; Fatahi, R.; Balandary, A.; Farrokhi, N.; Hanke, M.-V., Molecular analysis of Iranian seedless barberries via SSR. Scientia Horticulturae 2011, 129 (4), 702-709.
Rezende, V. L.; de Oliveira-Filho, A. T.; Eisenlohr, P. V.; Kamino, L. H. Y.; Vibrans, A. C., Restricted geographic distribution of tree species calls for urgent conservation efforts in the Subtropical Atlantic Forest. Biodiversity and Conservation 2015, 24 (5), 1057-1071.
Rostami, R.; Seyedi, N.; Yousefzadeh, H., Genetic diversity of wild apple (Malus orientalis Uglitz.) in hyrcanian Forests of Iran by SSR markers. Forest Research and Development 2019, 5 (2), 169-179.
Sedaghat Hoor, Sh.; Shokrgzar, A.; The effect of storage period and natural additives of cranberries on the quality of Iranian tea, Quarterly Journal of Food Science and Technology 2004, 5 (2), 51-59. (In Persian)
Sher, H.; Al_yemeni, M., Economically and ecologically important plant communities in high altitude coniferous forest of Malam Jabba, Swat, Pakistan. Saudi Journal of Biological Sciences 2011, 18 (1), 53-61.
Shin, D.; Cho, N.; Heu, S.; Ryu, S., Selective regulation of ptsG expression by Fis: Formation of either activating or repressing nucleoprotein complex in response to glucose. Journal of Biological Chemistry 2003, 278 (17), 14776-14781.
Shojaie, B.; Mostajeran, A.; GHANADIAN, M., Flavonoid dynamic responses to different drought conditions: amount, type, and localization of flavonols in roots and shoots of Arabidopsis thaliana L. Turkish Journal of Biology 2016, 40 (3), 612-622.
Slinkard, K.; Singleton, V. L., Total phenol analysis: automation and comparison with manual methods. American journal of enology and viticulture 1977, 28 (1), 49-55.
Sun, Q.; Xu, W., Components of fatty acid and unsaponifiable matter in Qinghai Ribes himalense seed oil. China Oils and Fats 2019, 44 (11), 141-157.
Yilmaz, K. U.; Ercisli, S.; Zengin, Y.; Sengul, M.; Kafkas, E. Y., Preliminary characterisation of cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes for their physico-chemical properties. Food chemistry 2009, 114 (2), 408-412.
Yu, L.; Haley, S.; Perret, J.; Harris, M.; Wilson, J.; Qian, M., Free radical scavenging properties of wheat extracts. Journal of agricultural and food chemistry 2002, 50 (6), 1619-1624.
Zorzi, M.; Gai, F.; Medana, C.; Aigotti, R.; Morello, S.; Peiretti, P. G., Bioactive compounds and antioxidant capacity of small berries. Foods 2020, 9 (5), 623. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,431 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 999 |