تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 145 |
تعداد مقالات | 1,452 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,190,668 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,824,973 |
تأثیر محلولپاشی برگی پوترسین و اسپرمین بر برخی ویژگیهای مورفولوژیکی و اجزای عملکرد میوه پسته رقم اوحدی | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 5، شماره 2، اسفند 1399، صفحه 132-140 اصل مقاله (917.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
احمد رئوفی1؛ مجید راحمی* 2؛ سحر صداقت3؛ مریم زارع1 | ||
1دانشجوی دکتری بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
2استاد بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
3دانشآموخته دکتری بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
چکیده | ||
پسته یکی از مهمترین محصولات باغبانی کشور است. وجود برخی مشکلات فیزیولوژیکی از قبیل پوکی و کاهش درصد خندانی باعث کاهش عملکرد و کیفیت این محصول شده است. پژوهش حاضر به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در درختان پسته 50 ساله رقم "اوحدی" با پنج تکرار در سال 1397 در شهرستان رفسنجان اجرا گردید. تیمارها شامل محلول پاشی آب مقطر (شاهد) و پلیآمینهای پوترسین و اسپرمین هر کدام در غلظتهای 1/0 و 1 میلیمولار بودند. محلولپاشی در دو مرحله، تمام گل (مرحله اول) و شش هفته بعد از تمام گل (تقریبا قبل از سخت شدن پوست استخوانی) (مرحله دوم)، انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار اسپرمین در مرحله دوم محلولپاشی بیشترین تاثیر را بر وزن کل میوه با خوشه، وزن تر میوه، وزن خشک صد میوه و وزن مغز صد میوه داشت. کمترین درصد پوکی در تیمار 1 میلیمولار اسپرمین در مرحله اول محلولپاشی مشاهده شد. بیشترین درصد خندانی مربوط به تیمارهای 1 میلیمولار اسپرمین، 1/0 میلیمولار اسپرمین و 1 میلیمولار پوترسین در مرحله دوم محلولپاشی بود. با توجه به نتایج مشخص گردید که کاربرد اسپرمین در مرحله دوم محلولپاشی سبب کاهش پوکی و افزایش درصد خندانی و در نهایت افزایش عملکرد پسته رقم اوحدی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوکی؛ تشکیل میوه؛ تمام گل؛ خندانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,710 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,286 |