تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 147 |
تعداد مقالات | 1,465 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,252,386 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,880,629 |
ارزیابی کیفیت غذائی و آنتی اکسیدانی برخی ارقام و ژنوتیپ های انگور در منطقه خرمدره (استان زنجان) | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 5، شماره 2، اسفند 1399، صفحه 119-131 اصل مقاله (1.46 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ولی ربیعی* 1؛ رسول حیدرنژادگیگلو2 | ||
1دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
2دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل | ||
چکیده | ||
میوه انگور به دلیل دارا بودن انواع فلاونوئید از جمله آنتوسیانینها و فلاونولها از ارزش غذایی و دارویی بالایی برخوردار است که نوع و درصد این ترکیبات تحت تأثیر ژنوتیپ و شرایط محیطی قرار میگیرد. بدین منظور خصوصیات بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی 15 ژنوتیپ و رقم تجاری انگور (شاهانی، مکه اوزومی، فلیم سیدلس، ملائی قرمز، گوگلی، بیدانه قرمز ، بیدانه سفید، شرشیرا، گوی اوزوم، کرالوآ، یزداندائی، کرالویی سفید، یددی سی بیرقاریش، حبه درشت سفید و عسگری) از خرمدره (استان زنجان) تهیه و مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این بررسی میزان مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، شاخص طعم، درصد پکتین، میزان فنل و فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی، کلروفیل، کاروتنوئید و آنتوسیانین اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که بین ارقام و ژنوتیپهای مورد مطالعه از نظر صفات ارزیابی شده اختلاف معنیداری وجود داشت. بیشترین میزان مواد جامد محلول (7/23%)، شاخص طعم، فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (66/88%) در رقم شاهانی مشاهده شد. در تجزیه کلاستر بر اساس فعالیت آنتیاکسیدانی، رقم شاهانی بیشترین تفاوت را نسبت به سایر ژنوتیپها و ارقام نشان داد و گروه جداگانهای را به خود اختصاص داد. بر اساس نتایج تجزیه همبستگی، بین فنل کل، فلاونوئید و آنتوسیانین با فعالیت آنتی اکسیدانی همبستگی بالایی به ترتیب 873/0، 530/0 و 762/0 مشاهده شد. به عنوان یک نتیجه نهائی، بیشترین میزان مواد جامد محلول، شاخص طعم، فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با بقیه ارقام و ژنوتیپها در رقم شاهانی مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ خاصیت آنتیاکسیدانی؛ فلاونوئید؛ فنل کل؛ کیفیت غذائی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,664 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,330 |