تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,912 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,895,948 |
اثر قارچ میکوریز و تغذیه فسفر بر خصوصیات میوه سه رقم بادام دیم | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 5، شماره 2، اسفند 1399، صفحه 51-62 اصل مقاله (504.59 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیدعلیآقا میرطالبی1؛ اعظم جعفری* 2؛ مصطفی شیرمردی3؛ محمدآقا لطفالهی4 | ||
1کارشناس ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان | ||
2استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان | ||
4دانشیار موسسه تحقیقات خاک و آب، کرج | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر قارچ میکوریز و تغذیه فسفر بر مشخصههای میوه سه رقم بادام دیم ( ارقام شاهرود 12، تونو و سوپرنووا) بهصورت کرتهای دو بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار روی 54 درخت بادام شهرستان اقلید در سال زراعی 1395 انجام شد. تیمارهای تغذیهای شامل سه سطح کود دی آمونیم فسفات (صفر، 250 و 500 گرم برای هر درخت) و دو سطح میکوریز (صفر و 500 گرم برای هر درخت) بود. براساس نتایج این پژوهش، حداکثر تعداد گل با کاربرد میکوریز در رقم شاهرود 12 بهدست آمد. بیشترین میوه باقیمانده (74)، عرض میوه (6/1 سانتیمتر)، طول میوه ( 7/3 سانتیمتر)، وزن 100 میوه (450 گرم)، میزان فسفر برگ (46/0 درصد) و روغن (47 درصد) در رقم سوپرنووا در تیمار 500 گرم دی آمونیم فسفات و 500 گرم میکوریز مشاهده گردید. قارچ میکوریز و کود فسفاته، صفات طول، عرض و وزن میوه را نسبت به شاهد افزایش به طور معنی داری افزایش داد. در هر دو تیمار کودی غلظت فسفر برگ و درصد روغن مغز نسبت به شاهد افزایش معنیداری را نشان داد. بر اساس صفات مورد بررسی در پژوهش حاضر، رقم سوپرنووا نسبت به دو رقم دیگر برتری داشته و مصرف بالاترین سطح کود فسفر (500 گرم) برای یک درخت بادام دیم ده ساله موثر شناخته شد. | ||
کلیدواژهها | ||
درصد روغن؛ سطح برگ؛ رقم سوپرنووا؛ فسفر؛ Prunus amygdalus | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,763 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,295 |