تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,941 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,003 |
بررسی کشت ریشه منقسم همراه با قارچ و ایجاد شرایط هیدروپونیک در درختان هلو جهت بهبود کارایی جذب آب در اراضی کم بازده | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 29-43 اصل مقاله (944.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مسعود ناظری* 1؛ سید جلال طباطبایی2؛ یاور شرفی3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد میوهکاری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران | ||
2استاد گروه علوم باغبانی و رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران | ||
چکیده | ||
آب مهمترین عامل محدودکننده تولید محصولات باغبانی بخصوص در کشورهایی مثل ایران است. کاربرد روشهای مناسب جهت افزایش راندمان آب در درختان میوه، مهمترین فاکتور تولید مطلوب میوه میباشد. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار بر هلوی رقم Redtop پیوند شده روی پایه GF677صورت گرفت. تیمارها شامل جایگذاری کیسه در کنار درخت به منظور هدایت ریشه به کیسه و ایجاد شرایط مشابه هیدروپونیک بود که در سه سطح بدون کیسه، یک کیسه و دو کیسه انجام گرفت. همچنین، جهت برآورد میزان کارایی سیستم ریشه منقسم در افزایش راندمان آب، سطوح مختلف آبیاری در سه سطح 50، 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی انجام شد. جهت ارزیابی میزان افزایش راندمان آب توسط قارچهای موثر، تلقیح قارچ در سه سطح شامل بدون قارچ، مایکوریزا و تریکودرما اعمال شد. خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکردی درختان 24 ماه بعد از کاشت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد صفات رشدی برگ در اثر جایگذاری کیسه، تلقیح قارچ و افزایش سطح آبیاری افزایش معنیدار پیدا کرد. تیمار جایگذاری یک کیسه، آبیاری 75 درصد ظرفیت زراعی و تلقیح قارچ تریکودرما وزن تر و خشک برگ را به ترتیب نسبت به تیمار شاهد 62 و 52 درصد افزایش داد. شاخصهای عملکردی قطر و طول میوه تحت تأثیر جایگذاری دو کیسه نسبت به بدون کیسه، 6 و 8 درصد افزایش پیدا کردند. جایگذاری کیسه و افزایش تنش آبی هر کدام میزان قند و اسیدیته قابل تیتراسیون را نسبت به شاهد افزایش دادند. قارچ مایکوریزا میزان اسیدیته قابل تیتراسیون و تریکودرما میزان سفتی میوه را نسبت به بدون قارچ، 9 و 32 درصد افزایش دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
پومیس؛ تریکودرما؛ راندمان آب؛ مایکوریزا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,885 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,275 |