تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,507 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,332,625 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,960,952 |
اثر کلریدکلسیم و بستهبندی پلاستیکی نانو دکو ایتالیایی بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه انار رقم شیشه کب نگهداری شده در انبار سرد | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 16-28 اصل مقاله (581.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهدی خیاط* 1؛ سوسن چمنیاصغری2؛ فرید مرادینژاد3 | ||
1استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند | ||
2دانشجوی کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند | ||
چکیده | ||
انار Punica granatum L.، از مهمترین میوههای نیمهگرمسیری ایران میباشد که از لحاظ اقتصادی دارای جایگاه ویژهای است. لذا کیفیت پس از برداشت آن بسیار مهم میباشد. در این تحقیق اثر تیمارهای پس از برداشت (کلرید کلسیم و پوشش پلاستیکی نانو دکو)، بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه انار شامل وزن آریل (دانه انار)، رنگ پوست، pH، مواد جامد محلول، ویتامین ث، فعالیت آنتیاکسیدانی، آنتوسیانین و فنل کل میوه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در رقم شیشه کب اجرا شد. فاکتور اول تیمار کلریدکلسیم در غلظتهای 0، 5/0، 1 و 2 درصد به روش غوطهوری و فاکتور دوم نوع پوشش در دو سطح پوشش پلاستیکی نانو دکو و عدم پوشش بود. پس از نگهداری به مدت دو ماه در دمای 1±5 درجه سانتیگراد، نتایج بیانگر عدم کاهش وزن در میوههای تیمار شده با کلریدکلسیم بود. تیمار کلریدکلسیم سبب کاهش pH، افزایش شاخصهای رنگ پوست و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه شد. بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی در غلظت دو درصد و مولفههای رنگ در غلظتهای 5/0 درصد مشاهده شدند. بیشترین میزان ویتامین ث و آنتوسیانین به ترتیب در تیمار دو درصد و 5/0 درصد کلریدکلسیم مشاهده شد. مقایسه میانگین اثرات متقابل کلریدکلسیم و پوشش نانو دکو نشان داد که بیشترین میزان مواد جامد محلول مربوط به میوههای شاهد به میزان40/17 بریکس بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ آنتیاکسیدان؛ پس از برداشت؛ پوشش نانو دکو؛ کلریدکلسیم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,841 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,281 |