تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,917 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,895,969 |
اثر نانوامولسیون کیتوزان و اسانس رازیانه بر فعالیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی میوه توت سیاه ( Morus nigra L. ) | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1399، صفحه 1-15 اصل مقاله (1.14 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
وحید پرویزی1؛ حبیب شیرزاد* 2؛ ابوالفضل علیرضالو3؛ شیرین رحمنزاده ایشکه4 | ||
1دانش آموخته کارشناسیارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
4دانشجوی دکتری علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
چکیده | ||
استفاده از پوششهای خوراکی در افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت محصولات باغبانی به عنوان ایدهای جدید در کشاورزی نوین مطرح میباشد. میوههای توت سیاه برداشت شده، با نانوامولسیون کیتوزان در غلظتهای 0، 2500 و 5000 میلیگرم بر لیتر و اسانس رازیانه در غلظتهای 0، 250، 500 و750 میکرولیتر بر لیتر مورد تیمار قرارگرفت و به سردخانهای با دمای 1±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-85 درصد انتقال یافت. در این تحقیق شاخصهای فعالیت آنتیاکسیدانی، محتوای آنتوسیانین کل، فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز، pH، مواد جامد محلول و اسیدهای قابل تیتراسیون در روزهای سوم، ششم و نهم پس از انبارداری و با چهار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. در میوههای تیمار شده بیشترین میزان آنتوسیانین مربوط به تیمار ترکیبی 500 میکرولیتر بر لیتر اسانس و 5000 میلیگرم بر لیتر نانوامولسیون کیتوزان در روز سوم بود. بیشترین تأثیر در فعالیت آنزیم PAL مربوط به تیمار ترکیبی 750 میکرولیتر بر لیتر اسانس رازیانه و5000 میلیگرم بر لیتر نانوامولسیون کیتوزان در روز نهم بود و همچنین در اکثر تیمارها ( به جز در نمونههای مربوط به شاهد) در روزهای مختلف نگهداری از روندی صعودی برخوردار بود. بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی در نمونه مربوط به تیمار ترکیبی 750 میکرولیتر بر لیتر اسانس و 5000 میلیگرم بر لیتر نانوامولسیون کیتوزان در روز نهم مشاهده شد. نتایج این پژوهش بیانگر افزایش عمر انبارداری و حفظ ویژگیهای کیفی و کمی در میوههای تیمار شده نسبت به میوههای بدون پوشش در طول دوره انبارداری بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمPAL؛ ترکیبات فنلی؛ توت سیاه؛ فعالیت آنتیاکسیدانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,951 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,582 |