تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 149 |
تعداد مقالات | 1,479 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,257,611 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,887,930 |
اثر کودهای حاوی اسیدهای آمینه و عصاره جلبک دریایی بر اجزاء عملکرد پسته رقم احمد آقایی | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 9، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 95-106 اصل مقاله (806.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
صابر تراب احمدی1؛ بهرام عابدی* 2؛ سید فرهاد صابرعلی3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی کشاورزی و دامپروری تربت جام، تربت جام | ||
چکیده | ||
پسته یکی از محصولات مهم خشکباری است که جایگاه خاصی را در بین محصولات کشاورزی داراست. در سالیان اخیر میزان عملکرد و تولید پسته کمتر از رشد جهانی بوده است که یکی از دلایل مهم آن تغذیه نامناسب باغات پسته میباشد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تأثیر محلولپاشی کودهای حاوی اسیدهای آمینه و عصاره جلبک دریایی بر عملکرد کمی و کیفی پسته مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل محلولپاشی ترکیبات آمینواسیدی (آمینوسورن) و عصاره جلبک دریایی هر دو در سه سطح (0، 1 و 2 میلیگرم در لیتر) بود. در بین تیمارهای مورد بررسی، کاربرد آمینوسورن تأثیر مثبت بیشتری را نسبت به عصاره جلبک دریایی، بر عملکرد داشت. تیمار درختان پسته با غلظتهای مختلف آمینوسورن و عصاره جلبک دریایی اختلاف معنیداری را در انس پسته و عملکرد درخت نسبت به نمونههای شاهد نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش مشخص شد که تیمار کاربرد توأم آمینوسورن و جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر نسبت به بقیه تیمارها بهترین نتیجه را از نظر تأثیر بر عملکرد (58/4 کیلوگرم در درخت)، میزان سطح برگ (8/109 سانتیمتر مربع) و انس پسته (8/18) داشت. با توجه به نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که ترکیب کودهای حاوی اسید آمینه و جلبک دریایی میتواند نقش بسزایی در بهبود صفات کمی و کیفی گیاه پسته ایفا کند. | ||
کلیدواژهها | ||
انس؛ آمینوسورن؛ آهن برگ؛ سطح برگ؛ محلولپاشی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,936 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,522 |