تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 149 |
تعداد مقالات | 1,478 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,256,117 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,886,227 |
بهبود برخی از خصوصیات میوه آلوی رقم قطره طلا توسط کاربرد برگی نانوذرات سیلیس و کلرید کلسیم | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 8، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 83-94 اصل مقاله (1.04 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
یوسف فرخ زاد* 1؛ یاور شرفی2؛ سید جلال طباطبایی3؛ مهری سلیمی4 | ||
1دانشجوی دکتری علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران | ||
3استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران | ||
4کارشناسارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران | ||
چکیده | ||
با توجه به ضایعات زیاد محصولات کشاورزی در ایران، توجه به مرحله پس از برداشت امری ضروری است. به منظور بررسی اثر محلولپاشی پیش از برداشت کلرید کلسیم و نانوذرات سیلیس بر خصوصیات کمی و کیفی میوه آلو، آزمایشی در باغ تحقیقاتی دانشگاه شاهد انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با ترکیب تیمارهای کلرید کلسیم و نانوذرات سلیس در 4 تکرار اجرا شد. در این آزمایش از 4 سطح کلرید کلسیم (0، 500، 1000 و 2000 میلیگرم در لیتر) و 3 سطح نانوذرات سلیس (0، 200 و 400 میلیگرم در لیتر) استفاده شد، محلولپاشی با آب مقطر (غلظت صفر هر دو ترکیب) به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که سطوح ترکیبی تیمارهای مختلف نسبت به تیمار شاهد اثر معنیداری بر وزن، طول، قطر، سفتی میوه، مواد جامد محلول، pH عصاره میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث داشتند. ترکیب تیماری 200 میلیگرم در لیتر سیلیس به همراه 1000 میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم و ترکیب تیماری 400 میلیگرم در لیتر سیلیس به همراه 1000 میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم بهترین اثر را بر بیشتر شاخصها داشتند. به نظر میرسد محلولپاشی درختان با کلرید کلسیم و نانوذرات سیلیس در مرحله پیش از برداشت میتواند خصوصیات کمی و کیفی میوه آلو را در مرحله پس از برداشت بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته قابل تیتراسیون؛ پیش از برداشت؛ خصوصیات کیفی؛ ویتامین ث | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,859 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,243 |